Nikada mi nece biti jasno...

Član
Učlanjen(a)
21.05.2010
Poruka
235
...zašto se kaže,kada je pljusak napolju "Lije kiša kao iz kabla"
Kad je izmišljena ova izreka siguran sam da nije bilo interneta tako da nema logičnog objašnjenja zašto se misli da voda teče tako brzo kroz kabal.
Kao klinac nisam ni primećivao smisao rečenice jer sam zamišljao umesto kabla OLUK i tako mi je ostalo u glavi...Kao kada kažete ,dobar dan, a ne znate ni šta ste rekli...Jednostavno nisam obraćao pažnju na reč...
Zašto kabal?

Samo zato što si mi na listi prijatalja. Evo:

iv8xg1.jpg

Član
Učlanjen(a)
28.04.2010
Poruka
81
a možda se misli na kabo ( kofa )... pa da se lako istresa, pa ono... odjednom izlazi mnogo vode :p Možda zato takvo poređenje :p

Član
Učlanjen(a)
21.05.2010
Poruka
235
a možda se misli na kabo ( kofa )... pa da se lako istresa, pa ono... odjednom izlazi mnogo vode :p Možda zato takvo poređenje :p

Naravno da se misli na kabao ili što se kod tebe skraćeno zove kab'o. Kabao je prikazan na slici koju sam postavila. Kada su se pojavile metalne a kasnije i plastične kofe (kante) u nekim krajevima je naziv kabao prešao na njih jer uglavnom služe istoj svrsi.

Član
Učlanjen(a)
21.05.2010
Poruka
235
E zahvaljujem,sad mi je i vizuelno jasno. Samo što sam ja mislio da se ovo koristi samo za sirenje...

Čoveče šta ti bi da pritisneš plavo dugmence? Da ne sedeh kad to videh, pala bi na... trepavice. Baš mi je drago da sam tvoju i vizuelnu i misaonu sferu dopunila nedostejućim elementom.

Možeš da koristiš za šta hoćeš. Ja u tri ovakva kabla držim usoljene glave zombija.

Natrag