Nijedan radnik u "Novosadskoj mlekari" nije dobio otkaz

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Nijedan radnik u "Novosadskoj mlekari" nije dobio otkaz


Izvor:
Blic.rs


Nijedan radnik u „Novosadskoj mlekari” nije dobio otkaz, izjavila je Svetlana Glumac,direktor korporativnih poslova Denjub fuds grupe (DFG). Ona je dodala da se od 76 radnika koji su radili u zatvorenom pogonu Novosadske mlekare prilikom anketiranja, njih 45 za sada izjasnilo da bi nastavilo da radi ili u proizvodnom pogonu u Beogradu u Padinskoj Skeli ili u Mlekari Subotica.


novosadska-mlekara.jpg
Njih osmoro je uzelo otpremninu, a 23 će se izjasniti do četvrtka. Zaposlenima koji se ne izjasne za nastavak rada na jedan od navedenih načina, status će biti rešen u skladu sa zakonom, uz isplatu otpremnine koja znatno prevazilazi otpremine propisane zakonom i granskim kolektivnim ugovorom, objašnjava ona.
Očekuje se da se ostali radnici izjasne u sledeća dva dana kada ćemo znati definitivnu situaciju. Ovom opcijom o izjašnjavanju smo dokazali, rekla je Glumac, da je DFG jedna od retkih kompanija koja u situaciji neracionalne proizvodnje, zbog koje je i došlo do zatvaranja pogona, mi nudimo radnicima izbor.


Prirodno je da se vrši koncentracija proizvodnje na što manjem broju proizvodnih pogona da bi bili efikasniji, a pri tome se ne otpuštaju radnici.

„Želim još da napomenem da je Salford od dolaska na srpsko tržište u samo jednu od svojih kompanija, konkretnije u Imlek uložio više od 120 miliona evra sa ciljem obezbeđivanja što boljih uslova za rad svojim zaposlenima i kvalitetnih krajnjih proizvoda za svoje potrošače. Zbog svega ovoga nije nam jasno otkud i zašto je došlo do tolikog dizanja prašine kada mi obezbeđujemo svim radnicima nastavak rada“, istakla je Svetlana Glumac.
 
Top