Nezapamćen skandal potresa Evrobasket: Otkriveno ko je napao reprezentativca Turske ispred svlačionice

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

Nezapamćen skandal potresa Evrobasket: Otkriveno ko je napao reprezentativca Turske ispred svlačionice​



06:29:48_2022090506293577926_original_am-l.webp




Nakon utakmice trećeg kola Evropskog prvenstva u košarci između Turske i Gruzije došlo je do incidenta u kom je, prema informacijama iz turskog tabora, Furkan Korkmaz napadnut.​



Iako u prvi mah nije bilo poznato ko je izazvao incident i napao košarkaška posle meča u Tbilisiju, sada su isplivali novi detalji.

Omer Onan, potpredsednik turskog Saveza istakao je da su u pitanju dva košarkaša koja nisu igrala uz Dudu Sanadzea, sa kojim je Korkmaz ušao u sukob na terenu.


Kako je turski novinar Ismail Šenol napisao na Tviteru, u pitanju su Tornike Šengelija, koji propušta turnir zbog povrede ramena, i Goga Bitadze, bivši igrač Mege, koji odlukom selektora nije bio u sastavu. Uz njih, navodno je reagovao i jedan član obezbeđenja ili policije.

- Kada je Korkmaz isključen krenuo je ka svlačionici sa kondicionim trenerom Erenom Hangunom. U tim trenucima Bitadze, Šengelija i Sinadze su napali Furkana i Erena zajedno sa pripadnikom obezbeđenja. Tuča je eskalirala pošto je Eren pokušao da odbrani Furkana od četori osobe - naveo je Šenol.

Nakon svega što se zbilo, Turska je poručila da ukoliko im ne dostave snimke incidenta, neće dalje učestvovati na turniru.


Izvor: Blic
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

OGROMAN HAOS NA EVROBASKETU Skandal ispred svlačionice, trojica igrača se potukla sa Turčinom​




20:36:48_2022090420313663480_original_am-l.webp




Sve je krenulo na samom meču na 4:44 do kraja utakmice.

Pokačili su se Sanadze i Furkman Korkmaz. Turčin se unosio u lice Sanadzeu i sudija je prekinuo to odmah i dodelio obostrane tehničke. Ipak, Korkmaz nije odustajao i hteo je da se pobije sa Sanadzeom. Gruzin je ostao smiren i poručio je Korkmazu da se vide i da ga čeka ispred svlačionice.

Na kraju, stvarno su ga sačekali.

Sačekali su ga i obistinilo se.

Hakan Demir, pomoćni trener Turske, rekao je da su trojica košarkaša Gruzije sačekala Furkana Korkmaza ispred svlačionice.

Rekao je da je došlo do tuče i da je moralo da reaguje obezbeđenje.

Opšti haos.

Oglasio se i potpredsednik KS Turske Omar Onan.

- Dok je Korkmaz išao do svlačionica sa našim trenerom, igrači Gruzije koji nisu bili u aktivnom rosteru su ga napali zajedno sa isključenim igračem (Dudom Sanadzeom) i policijom. Ne bi smeo da bude napadnut igrač koji ide u svlačionicu", rekao je Onan i nastavio:

- Po završetku meča 30 policajaca nas je guralo da se bijemo. Ušli smo u tuču sa gruzijskom policijom. Pozivam FIBA da reaguje i ovo sam sve rekao zvaničnicima FIBA. Nemojte da se niko zavarava da smo mi glupi. Oni će nam doneti sve snimke iz tog hodnika i nećemo propustiti ni minut.


Izvor: Blic
 
Natrag
Top