Nevreme u BiH i Hrvatskoj, oštećena bolnica u Karlovcu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.546
Nevreme u BiH i Hrvatskoj, oštećena bolnica u Karlovcu

karlovac.jpg
Nakon višednevnih tropskih vrućina na području Balkana, snažno nevreme sa kišom, gradom i vetrom protutanjalo je kroz delove Hrvatske i BiH i napravilo haos u Karlovcu, Bugojnu i Jajcu. Snažno nevreme praćeno jakim vetrom i grmljavinom, punih je sat vremena u petak uveče tutnjalo Karlovcem, a oštećena je bolnica.

Snažan vetar odneo je deo limenog krova s karlovačke bolnice i naneo veliku štetu ovoj zdravstvenoj ustanovi, javlja Radio Mrežnica.

Prema prvim podacima, odneta je trećina krova, a zbog bezbednosti, deo žena iz porodilišta premešten je s jednog na drugo odeljenje.

"Istina, šteta je zaista ogromna. Kolika, o tome ćemo moći više reći sutra, ali odnešeno je barem trećina krova. Srećom, nema povređenih, ni među osobljem ni među pacijentima”, rekao je direktor za sanaciju Cuad Crnicna.

Vetar je rušio i drveće.

U Vukmanićkom Cerovcu, na primer, stablo je palo na električne vodove i oštetilo ih, a nakon toga i u dvorište, gde je bio parkiran automobile

U Jajcu je padao grad veličine lešnika, temperatura vazduha za pola sata spustila se sa 33 na 22 stepena Celzijusa, a udari vetra dosezali su do 40 kilometara na sat.

Palo je ukupno 25 litara kiše po metru kvadratnom, pa su pojedine ulice za kratko vreme pretvorene u vodene bujice, prenose federalni mediji.

U Bugojnu je za pola sata pala velika količina kiše, a od grada su se zabelele I ulice I dvorišta.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, nije bilo veće štete.
 
Natrag
Top