Nevjerovatne statistike Lionela Messija

Učlanjen(a)
15.09.2011
Poruka
86
[h=1]Nevjerovatne statistike Lionela Messija[/h]

Izvor: Sarajevo-x.com


Nevjerojatni su statistički podaci najboljeg nogometaša današnjice Lionela Messija. U devet ovosezonskih odigranih utakmica za Barcelonu u svim takmičenjima uknjižio je 12 golova i deset asistencija.
110928032.jpg
Lionel Messi (Foto: Reuters)
Samo u španskom prvenstvu Messi je u pet utakmica skupio osam golova i pet asistencija. Za usporedbu, sam je tako dosad zabio više (ili jednako) golova nego 17 od 20 španskih prvoligaških klubova.

Od početka prošle sezone Messi je na prosjeku boljem od gola po susretu, pa ih je zabio 65 u 64 takmičarske utakmice do danas. Nadalje, hat-trickom protiv Atletico Madrida proteklog vikenda stigao je do brojke od 127 ligaških golova u 182 nastupa za Barcelonu, čime je postao drugi najbolji argentinski golgeter u istoriji elitnog razreda španskog nogometa, ostavivši iza sebe Marija Kempesa (126 golova u 222 utakmice).

Najbolji argentinski strijelac Primere svih vremena Alfredo di Stefano (228 golova) ipak je još dosta udaljen od omalenog Barçinog "čarobnjaka", ali razlika se ne čini nedostižnom s obzirom da su Messiju tek 24 godine.​
 
Natrag
Top