Netbook predlog (softverski)...

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Pozdrav drugari,

Zapravo u pitanju je netbook Acer Aspire One D257
Procesor: Intel Atom N570
Ekran: 10.1''
Ram: 2Gb DDR3
HDD:500 Gb
Grafika: Intel Graphics Media Accelerator 3150

Kao sto vidite dobio sam predinstaliran ovaj Linux, moji prvi utisci su da je nikakav, nefunkcionalan itd... E sada zeleo bih da instaliram na njega Windows 7 Starter da ga ne bih previse opterecivao nekim drugim verzijama a prvenstveno ce racunar biti koriscen za net i dokumenta...
Ono sto mene interesuje je to:
1.Da li da odradim novu instalaciju Windowsa a da pregazim ovaj Linux, ili da ga ostavim?
2. Posto je hard od 500 gb sta mislite kako je najfunkcionalnije da ga ponovo izdelim (TRENUTNO IMAM 2 PARTICIJE OD PO 250 Gb).
3.Ako neko ima ciste linkove od Windows 7 Starter za Acer bio bih mu zahvalan da mi posalje na PP.

Voleo bih da iznesete svoja misljenja i predloge.
Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
naravno da je bolje da ostavis linux, i bilo bi pametno da napravis jos jednu particiju, tako da imas sve posebno, na jednoj linux, na drugoj sistem windowsa i treca da bude takodje windowsova posto je windows dosta nestabilniji pa u slucaju pada ostace ti podaci na toj particiji

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Kao i nemesis ,ja ti prezlazem da instaliras windows na jednoj paticiji od 50ak GB ,na drugu particiju od 20ak GB instaliras neki linux (ako ga planiras testirati)(mint ili debian) i da ostavis jednu veliku particiju na kojoj ce ti biti fajlovi.

Član
Učlanjen(a)
24.08.2010
Poruka
228
Tvoj izbor, ako ti se linux ne sviđa lepo pregazi to obriši particije i ubaci windows, ali ne starter, barem home premijum. mnogo je lepše otvoriti gedžete na desk topu nego gledati golu jednobojnu pozadinu.

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
Tvoj izbor, ako ti se linux ne sviđa lepo pregazi to obriši particije i ubaci windows, ali ne starter, barem home premijum. mnogo je lepše otvoriti gedžete na desk topu nego gledati golu jednobojnu pozadinu.

jeste ljepsa home verzija ali mu laptop nije toliko jak da vuce sve te resurse, a starter verzija je napraljena bas za slabije konfiguracije :)

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Pregazi linux moj prijedlog koji će ti.

Instaliraj windows xp ako želiš brži rad kompa sa slabijim hardwerom.

Mlada nada
LEGEND
Učlanjen(a)
08.04.2010
Poruka
1.292
Ako vec nemislis cerat igrice ,najbolje samo neki linux instaliraj.

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Sto se tice igrica necu ga koristiti za tu svrhu, ipak on nije napravljen za to... Mislim da je najbolje da ubacim Starter, jer nije mi u tom netbook-u potrebno nikakvo fensi okruzenje, dovoljan mi je za normalan rad, dokumenti, net, muzika... Nesto se razmisljam za Linux izmedju Ubunta i Minta... Trenutno koristim Ubuntu ali nekako mi je Mint privlacniji (mislim da sa njim idu i vec neki predinstalirani programi, adobe flash, nadam se da ne gresim), sta mislite?

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
mint je puno laksi od ubuntua za koristenje i snalazenje

Član
Učlanjen(a)
15.12.2009
Poruka
125
Sto se tice Linuxa ipak cu se odluciti za Mint (smorio me malo Ubuntu), jos samo da nadjem dobre linkove za Starter i sve je reseno :)

Natrag