Nero secure cd/dvd

Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
Postovani clanovi sajta kao i svi korisnici/posetioci....
Vec izvesno vreme imam jedan problem.... Narezao sam editable cd i dvd sa Nero security funkcijom. Na diskovima su jpg fotografije i mpeg, avi video zapis. Proslo je par godina... lozinku sam zaboravio. Ipak nisam (bio) toliko glup kao sto ispade posle svega te sam zapisao pass. Ali, ne lezi vraze, klinci su kutiju u kojima su stojali stari diskovima slomili te supruga bacila.... Molim pametne ljude dobre volje da mi pomognu kako bih hackovao pass ili nekako prekopirao cd i dvd. Racunar dvd disc uopste i ne prepoznaje! Vec duze vreme pokusavam da naucim nesto o tome ali bez konkretnih rezultata. Jedno sam shvatio te pred celim svetom, pod punom materijalnom i krivicnom odgovornoscu izjavljujem da treba da hakujem sopstvene diskove i da mi software i znanje za nalazenje pass-a trebaju samo i iskljucivo za tu svrhu i ni jednu drugu. Hvala znalcima unapred. Svako dobro, pozdrav.
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
Nero SecurDisc koristi AES-128 enkripciju. Razlog za kriptiranje diska je da je nemoguće da netko tko ne zna lozinku dobije pristup podacima koje sadrži. Ako ste vlasnik diska, a vi ste zaboravili lozinku, onda spadate u tu kategoriju. Loša sreća. Ti su podaci nestali.
Postoji jedan od načina - napad "na silu". Za to bi vam trebalo 1. superkomp 2. prikladan softver i 3. doooosta vremena !
Računalo koje bi moglo brutalnim napadom razbit stariju DES šifru za "relativno" normalno vreme , trebalo bi 1490000000000 godina da razbije AES-128.
Trenutni rekord za razbijanje DES je nešto manje od 24 sata. sorry


Pozdrav!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
Ovo isto sam procitao i na engleskom na nekom sajtu.... Postoji li neki software ili neki nacin da makar provalim samo prvi znak... onda bi se sigurno setio. Imam nekoliko kombinacija tih passworda koje vrtim, al sam negde zapeo s ovim u glavi....
Molim Vas nesto konkretnije (ako nije protivzakonito), neki program, metodu... Hvala unapred
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2012
Poruka
455
evo ti ovaj link pa probaj instalirati neki od ponuđenih alata i pusti ga da vrti, ja sam jednom otvarao worddoc zaštičen lozinkom i odustao :assassin:

Kod:
http://softwaretopic.informer.com/securdisc-viewer-forgot-password/

pozdrav i sretno!
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poruka
67
Izvinjavam se. Nema mnogo veze sa temom, ali moram.... :buba:


Jel', bre, kadia. Da to nisu CD-eji iz kućne radinosti dok si sa hanumom radio na onim problemima koji će ti za par godina razdrljati kutiju, a?! Jesu garant. Zašto bi inače zaključavao CeDeje i DeVeDeje?!

Što se tiče čitanja diskova, garantovano će ih pročitati svaki (pra)stari NEC - pod uslovom da diskovi nisu oštećeni. To tvrdim iz ličnog iskustva. Za ostala pitanja nemam pojma...
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
Kako si znao????????????? Svejedno jedno je. Sta god da je moje je. Kao sto tvrdim: nisam pokrao nikog i ne razbijam nikakav software ili bilo sta slicno. Treba mi pomoc u svakom slucaju. Zahvaljujem se ljudima dobre volje kao sto je AWAX22. Hvala najiskrenije na pomoci. Probacu nesto vec...
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
Napokon. Posle mesec i vise dana pokusavanja, sijaset instaliranih i probanih programa,nekoliko puta oborenog sistema....itd. odustao sam.
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
A lozinke sam se konacno setio.... sanjao sam nocu da sanjam da cu sanjati... da cu se setiti. I uspeh da iskopam pass iz malog mozga. Napokon sve radi i sve je pod kontrolom. Hvala svima na pomoci.
 
Član
Učlanjen(a)
26.07.2009
Poruka
19
Nego... ima li ko pass za film Jagoda u supermarketu? Hvala unapred.
 
Natrag
Top