Neporažen do borbe, bokser preminuo nakon nokauta

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.548
Neporažen do borbe, bokser preminuo nakon nokauta
Škotski bokser Majk Tauel preminuo je u bolnici od posledica krvarenja u mozgu nakon što je oboren u ringu na meču protiv Dejla Evansa u petoj rundi.

Izvor: B92
11807833957ef7ab94c5a5283416324_w640.jpg
Majk Tauel (levo) - foto: Getty Images
Dvadesetpetogodišnji bokser iz Dandija hitno je prebačen u bolnicu kada je ostao bez svesti tokom eliminiacionog meča u borbi za titulu u velter kategoriji u Glazgovu, ali lekari nisu uspeli da mu spasu život.

"Majk je pretrpeo veliko krvarenje i otok na mozgu. Žalio se na migrene i glavobolje poslednjih nedelja, ali smo to pripisivali stresu", navela je njegova devojka Kloi Ros u saopštenju.

Tauel je oboren i u prvoj rundi meča, ali je tada uspeo da stane na noge. Nakon što je prebačen u bolnicu u četvrtak uveče priključen je na aparate, a porodica je odlučila da se pomoć za održavanje u životu isključi u petak uveče.

Kako je objavljeno, Tauel se borio još 12 sati, ali je na kraju preminuo.

"Kada su isključili aparate izdržao je još 12 sati, borio se još 12 rundi i načinio nas sve ponosnim. Otišao je radeći ono što najbolje zna", navela je njegova devojka.

Tauel do kobne večeri nije poražen u profesionalnoj karijeri, iza sebe je imao 11 pobeda i jedan nerešen meč. Sa Kloi Ros je imao sina.
 
Natrag
Top