Neon obuća je hit

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
04. 03. 2012.
PRESS


CIPELE KOJE ĆE SE NOSITI OVOG PROLEĆA

Neon obuća je hit

Korak: Ove sezone u modi su cipele jarkih boja poput žute i pink, ali i cipele u pastelnim nijansama. Baletanke su i dalje in, kao i vrtoglave potpetice sa platformama, a na velika vrata se vraćaju cipele sa špicastim vrhovima presvučene metalom.

1.jpg

Dok s nestrpljenjem iščekujemo lepše
vreme kako bismo odložili „tešku" obuću, u prodavnicama su se već pojavili i prvi modeli cipela za 2012. godinu.
Retro je ponovo in jer su na police prodavnica „ušetale" cipele sa špicastim vrhovima, a pravi hit je obuća u neon bojama.

Pastelne boje


Ovog proleća nosiće se cipele jarkih boja poput žute, narandžaste i pink, pa ako hoćete da budete „po poslednjoj modi" neophodan je makar jedan par salonki sa otvorenim ili zatvorenim prstima, ali se možete odlučiti i za baletanke u nekoj od jarkih nijansi. Podjednako su popularne i pastelne boje, ali i cipele u boji kože jer vizuelno sužavaju nogu i daju joj lepši izgled.

2.jpg

Najveći obožavalac ovakvih cipela u 2011. bila je princeza Kejt Midlton, koja je prilikom posete Americi nosila samo jedan par obuće, i to baš ove boje. Pored pastelnih nijansi, jednako aktuelna jeste i takozvana puder boja, kao i svetložuta i svetlozelena obuća. Štikle će ovog proleća biti moderne u raznoraznim varijantama. Puna i stabilna peta je već nekoliko sezona poželjna, ali uporedo sa njom aktuelna je i vrtoglava tanka potpetica na cipeli sa platformom. Osim što smanjuje mukotrpno hodanje na visokim potpeticama, ovakav model izgleda atraktivnije od cipele sa punom petom. Iako su već nekoliko sezona unazad aktuelne cipele sa zaobljenim vrhovima, ove sezone su se vratile i cipele sa špicastim vrhovima.

3.jpg

„Špic" i „muške" cipele

Cipele sa špicom su žene obožavale nekoliko godina, a onda ih jednostavno odbacile, gotovo preko noći. Nakon velike popularnosti „špic" obuća je postala jedan od nepoželjnih modnih trendova. Ipak, ovog proleća „špic" je ponovo u modi, i to kratak i oštar, a nikako izdužen kao pre nekoliko godina. Dok su nekada proizvođači obuće pravili cipele sa metalnim vrhovima kako bi trajale što duže, savremeni dizajneri su odlučili da u kolekciji za proleće 2012. godine metalnom detalju na obući daju potpuno glamurozan izgled. Srebrni i zlatni vrhovi zastupljeni su na cipelama ovosezonskih cipela, uglavnom baletanki pastelnih boja. U prestoničkim prodavnicama su posebno aktuelni modeli sa metalnim špicastim vrhom, ali i baletanke, posebno u puder roze, boji sa metalnim vrhom. Pored seksi i glamuroznih modela, ove sezone su u trendu modeli koji pružaju komfor, pa će tako i ovo proleće obeležiti letnje čizme, posebno u pastelnim bojama. Jedan od aktuelnih trendova su i ravne „muške" cipele na pertlanje u raznoraznim bojama.

4.jpg

Muške cipele sa „vrištećim" pertlama

Kada je reč o obući za muškarce, uglavnom se ponavljaju stilovi iz prethodnih sezona. Ipak, ovogodišnji neon trend nije zaobišao ni muške cipele, pa trendseteri moraju da imaju barem jedan model cipela sa pertlama jarkih boja. Takođe, aktuelne su i „brodske" cipele, koje dizajneri obuće opisuju rečenicom „tradicionalni izgled za tradicionalnog muškarca".


Ana Stanković


 
Natrag
Top