Šta je novo?

Nemam što obući!

  • Začetnik teme macula
  • Datum pokretanja
M

macula

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.067
Nemam što obući!
Dokažite da imate! Mijenjajući se!

IZVOR:Moda.hr

Vjerujem kako ste već čitali kada sam pisala o 'recesionistima'. No, kako je jesen, iako ne još kalendarski, no s obzirom na vremenske prilike ipak ušetala, tako je vrijeme da zavirite u svoj ormar. I u sebi pronađete 'recesionisticu'.

I kakvo je stanje? Od tuge do jada, tek s ponekim draguljom? No, sve u svemu, svega ste već zasitili. Ipak, prava je istina da ste se zasitili kombinacija. Svi mi padamo u zamku rutine. Dakle, kad je riječ o odjevnim kombinacijma većinom je slučaj da ono što jednom iskombiniramo, ostane takvo stalno.

Ali, trebalo bi izdvojiti malo vremena. Osobito ako nemate love. Pa čak i kad imate love. Naime, vrlo je vjerojatno da onu 'it' haljinu koju već danima gledate u izlogu već imate. Ali nije iskombinirana kao ona u 'izlogu', jer nije ukrašena maramom, remenom ili ogrlicom.

Zato, krenite u ormar!!!

Sve izvadite i uz selekciju, od super komada do tak-tak, počnite kombinirati. Pa čak i one stvari koje nikad ne biste spojili zajedno. Možda i neće biti dobra kombinacija, ali vrijedi pokušati. (Svaka takva kombinacija vrijedi minimalno 1500 kuna, pa razmislite!) To sve nikako nemojte raditi s kosom koja je u totalnom neredu i sa svojim papučama na nogama. Nema te suknje koja dobro stoji na papuče! Tako ni večernje haljine, lude ogrlice ili tko zna čega još, bez make up-a. Treba vam malo vremena, ali svašta ćete otkriti.

Pokušajte s remenom na drugom mjestu ili zamijenite remenje na haljinama. Umjesto košulje, na suknju obucite majicu i na nju strukirani sako kojem ležerno podfrknite rukave. Igrajte se! Kao što ste se nekad igrali s lutkicama. Jedne cipele obujte sa svim što bi mogli, pa tako i čizme ili nešto treće. Torbi dodajte privjesak ili maramu. A marama, šal, pašmina... To je svijet za sebe. Kombinacijama nikad kraja.Možda je i vama garderoba većinom jednobojna!? To je vrlo čest slučaj s mojim klijenticama, koje nakon konzaltinga upoznaju svoje prijateljske boje i zamalo ne počnu plakati, jer toga nema u njihovoj garderobi.

Prirodno je da bi one sad odmah počele sa svojim novim osvježenim izdanjem, no ormar je skoro pa beskoristan. Tada je dovoljno ući u svijet marama, šalova i pašmina, da bi sve što imate počelo svoj drugi život. Život u vašoj boji.

A sutra opet neka nova kombinacija, neka nova marama, iako je svemu baza vaš stari ormar u kojem postoje svi osnovni dijelovi u koje ste godinama ulagali. (Ipak, odstranite uljeze!)

I eto novog recesioniste koji kupi dvije marame, jedan ruž i dvije ogrlice i spreman je za sezonu. Čestitam, pobijedili ste sebe! Čestitam, uštedjeli ste! (OK, možda samo niste previše potrošili, ali i to je ušteda, ne?) Bitna je promjena - u kombinacijama, u ormaru, u stavu. Uživajte u njoj!
 
Poslednja izmena:
Top