Nemačka BUNDESLIGA

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Hamburg u haosu: Van Marvajk smenjen, pola uprave najavljuje odlazak, Slomka vatrogasac…

Posle osmog uzastopnog poraza u Bundesligi situacija u nekadašnjem prvaku Evrope je više nego alarmantna
13925554214502.jpg

Nekadašnji prvak Evrope prolazi kroz pravi pakao. Hamburg se nalazi na ivici ispadanja u Cvajtu što niko u klubu ni u najcrnjim snovima nije mogao da nasluti uoćči početka sezone.
Jučerašnji poraz na gostovanju Ajntrahtu u Braunšvajgu je bila kap koja je prila čašu. Hamburg je doživeo osmi uzastopni poraz u Bundesligi, sada ima samo bod više od jučerašnjeg rivala koji je bio skoro pa otpisan. Ceh je očekivano platio trener Bert Van Marvajk koji je u svojoj 100. bundesligaškoj utakmici u karijeri dobio otkaz.
Ali, to nije sve. Polovina klupske uprave se sprema da podnese ostavke. Čak sedam članova upravnog odbora je najavilo ostavke nezadovoljni situacijom i radom predsednika Jarhova i direktora Krojcera.
Klub je već našao zamenu za smenjenog Van Marvajka. Prvo se pominjao njegov zemljak Martin Jol, ali je na kraju izbor pao na iskusnog Mirka Slomku koji će danas biti promovisan u novog šefa stručnog štaba i koji će pokušati da konsoliduje redove posrnulog velikana iz najveće nemačke luke.

mozzartsport.com

PS: Bundesliga napise se skupa....tako da nek to urednik ispravi.....

Učlanjen(a)
29.01.2012
Poruka
597
Lam: Arsenal je velika opasnost

IZVOR. B92
Pred jedan od derbija osmine finala Lige šampiona između Bajerna i Arsenala, kapiten Bavaraca Filip Lam nazvao je Arsenal "najvećom opasnošću" po njegov tim.

7013255300cf829c4d8496814351_orig.jpg

U sredu nas očekuje jedan od najneizvesnijih duela, koji će biti repriza mečeva od prošle godine kada je Bajern prošao dalje.

Kapiten Bajerna smatra da njegov tim očekuje veoma težak dvomeč u Ligi šampiona.

„Ovo je za sada naše najveće iskušenje ove sezone, Arsenal predstavlja veliku opasnost po nas. Obe ekipe su dobre i taktički i tehnički i ovaj meč će biti prava poslastica za sve ljubitelje fudbala“, izjavio je Lam.

On je takođe dodao da je engleski tim mnogo jači nego prethodne sezone.

„Oni se bore za titulu u Engleskoj, to nikako nije mala stvar. Mnogo su jači nego pre, imaju više samopouzdanja. Na mene su ostavili odličan utisak pošto sam ih pratio ove sezone“, rekao je nemački fudbaler za kraj.

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
BL - "Vukovi" odneli čitav plen iz Berlina

U poslednjem meču 21. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Volfsburga ostvarili su jako važnu pobedu koja ih ostavlja u borbi za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Preokretom u duelu sa Hertom, "Vukovi" su poneli čitav plen iz Berlina.

volf600140451020131214202811.jpg

Ekipa našeg Slobodana Medojevića ostvarila je jedanaestu pobedu u tekućoj sezoni a četvrtu na gostovanjima.

Volfsburg je kao gost savladao ekipu Herte rezultatom 2:1 (0:1) nakon preokreta u drugom delu susreta.

Herta je posle prvih 45 minuta imala minimalnu prednost koju joj je doneo Norvežanin Skjelbred pogotkom u 21. minutu. Skjelbred je "oduzeo" loptu svom saigraču a potom iz drugog pokušaja uspeo da pogodi mrežu gostiju.

Preokret je usledio u periodu od 58. do 78. minuta susreta, kada Nohe i Kaliđuri pogađaju za vođstvo Volfsburga i, ispostavilo se trijumf "Vukova".

Posebno je bio lep pogodak koji je odlučio pobednika a postigao ga je Kaliđuri u 78. minutu susreta. Osam minuta nakon što je ušao u igru, Kaliđuri je "nategao" iskosa sa leve strane i postigao prelep pogodak za tri boda Volfsburga.

Slobodan Medojević proveo je svih 90 minuta na terenu a njegov Volfsburg nakon današnje pobede preskače Borusiju Menhengladbah na tabeli i dolazi do pete pozicije sa 36 osvojenih bodova.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Bundesliga - Top 5 golova 20. kola

Pogledajte najbolje golove sa bundesligaških terena proteklog vikenda, među kojima se izdvaja pet najlepših.

logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Rumenige: ''Nikad nisam video trenera poput Gvardiole''

Sportski direktor Bajerna, Karl Hajnc Rumenige, je rekao da nikada nije video trenera koji toliko brine o svojoj ekipi.

pep140789020131218132206.jpg

Fudbaleri Bajerna iz Minhena sjajno igraju i ove sezone, i dalje su u trci za trofeje na svim frontovima, a u prvenstvu Nemačke nalaze se ubedljivo na prvom mestu sa 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog.

Najzaslužniji za dosadašnji učinak Bajerna je, bar prema rečima Rumenigea, trener, Pep Gvardiola.

Nikad nisam video trenera kao što je on, a u Bajernu sam nekih 40 godina.

On priprema ekipu za svaku utakmicu do najsitnijih detalja: taktički, fizički, mentalno. Zna tačno kako igrači treba da se ponašaju na terenu.

To je ono što mi se i sviđalo u vezi Barselone, njihovi igrači nikad nisu arogantni.“, rekao je Rumenige.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Mirko Slomka novi trener Hamburga

Fudbalski klub Hamburg postavio je Mirka Slomku za novog trenera, saopštio je danas taj bundesligaš.

HRSIWAMS-600.jpg

Slomka (46) je na klupi Hamburga zamenio Berta van Marvejka, koji je juče otpušten zbog loših rezultata i predvodiće ekipu do sredine 2016. godine.

Van Marvejk je otpušten posle jučerašnjeg poraza od poslednjeplasiranog Braunšvajga (2:4), što je bio sedmi uzastopni poraz Hamburga u prvenstvu.

Hamburg se nalazi na pretposlednjem 17. mestu sa 16 bodova i ima bod više od Braunšvajga.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Gece brzo zaboravio Dortmund

Fudbaler Bajerna iz Minhena, Mario gece, govorio je u intervjuu za strane medije o svom bivšem klubu, odnosu koje ima sa bivšim navijačima, ali i o trenutnoj situaciji u Bajernu.

gece144602020140129120042.jpg

Navijače Borusije iz Dortmunda je neprijatno iznenadila činjenica da je Mario Gece potpisao ugovor sa Bajernom iz Minhena, najvećim rivalom 'Milionera'.

On se pridružio ekipi koja je u ovom trenutku vlasnik četiri trofeja, a i sam kaže da je prešao u bolji klub od prethodnog.

„Definitivno igram u klubu koji je najveći u Nemačkoj, ali i šire. Ovde se radi toliko dobro, da je klub uvek korak ispred drugih.

Ceo projekat oko ove ekipe Bajerna mi se mnogo sviđa, i drago mi je što sam deo njega.“, rekao je Mario Gece.

Ipak, ono sa čim se i danas susreće je neprijateljski pristup pojedinih navijača Borusije iz Dortmunda prema njemu.

Moram priznati da sam se nadao da će oproštaj od kluba proći bolje.

Sam prelazak u drugi klub je nova situacija za mene, ne samo zbog reakcija ljudi koji su navijači Dortmunda, već i zbog činjenice da sam se prvi put odvojio od svojih roditelja, prvi put sam otišao u drugi grad.

Nakon svih godina u Dortmundu poželeo sam nešto novo. Trebao mi je nov tim, novi trener, novi impulsi.

Morao sam ponovo da se pokažem, a Bajern je pravo mesto za to. Imamo pravu filozofiju, želimo da dominiramo mečom, protivnicima prepuštamo malo prilika za gol. Sve su to razlozi zašto sam došao ovde.“, zaključio je Mario Gece.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Gvardiola želi da Kros ostane!

Posle fantastičnog meča protiv Arsenala, u kojem je postigao vodeći gol za svoju ekipu, Pep Gvardiola je pohvalio svog veznog fudbalera i izrazio nadu da će Kros ostati u ekipi Bajerna.

3e2851d3132674020131007175723.jpg

Kros je odigrao sjajan meč protiv Arsenala. Postigao je fantastičan prvi gol za Bajern, a i kod neiskorišćenog penala za goste bio je "arhitekta" napada, on je poslao sjajno dodavanje ka Robenu.

Ipak, mladi Nemac je nezadovoljan statusom u ekipi, tražio je povećanje plate i veću minutažu, klub za sada nije pristao na njegove uslove, i priča se o njegovoj selidbi, naročito u redove Mančester Junajteda.

Da li će ova utakmica uneti obrt u njegove pregovore sa Bajernom? U svakom slučaju, "naterao" je Gvardiolu da ga javno pohvali.

"Kros je sjajan fudbaler. Odigrao je odlično večeras. Nije tajna da je on jako značajan fudbaler za nas i da bismo svi voleli da produži ugovor.

I sam Kros bi voleo da ostane, a videćemo u narednom periodu da li će se doći do ugovora. Očekujem da se sve završi na najbolji mogući način
", istakao je Gvardiola.
logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Bundesliga, najava 22. kola

Nakon mečeva u evropskim takmičenjima, Nemci se vraćaju u svoju Bundes ligu, gde se ovog vikenda igra 22. kolo, a kao i obično, na programu je par zanimljivih duela.

bundesliga600144959020140201172216.jpg

Kao i obično, 22. kolo nemačke Bundes lige startuje danas, u petak, kada se u Gelzenkirhenu sastaju Šalke i Majnc.

Obe ekipe su u odličnoj formi i imaju po četiri pobede na prethodnih pet mečeva, pa će ovo biti prava poslastica za sve ljubitelje fudbala.

Šest mečeva na programu je sutra, u subotu.

Posrnuli Menhengladbah uprkos lošoj formi zauzima visoku šestu poziciju na tabeli, a dočekuje Hofenhajm. Frajburg se sastaje sa Augzburgom, a Dortmund ide na noge HSV-u, gde će priliku možda ponovo dobiti Miloš Jojić, posle gola prošlog vikenda.

Nirnberg dočekuje Braunšvajg, Štutgart Hertu, a 'Farmaceuti' idu u goste 'Vukovima'.

Kolo će biti kompletirano u nedelju, kada Ajntraht čeka Verder, a aktuelni šampion Bajern iz Minhena putuje na noge Hanoveru.

Ukoliko ste planirali da ovog vikenda odigrate neki kladioničarski tiket, u prilogu možete pogledati tabelu, kao i podrobnu statistiku koja vam može pomoći u tome.

8724761083.png

logo-news.png

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.513
Henes: ''Nojer je neprocenjiv!''

Predsednik Bajerna iz Minhena, Uli Henes, impresioniran je šta je sve u stanju da odbrani čuvar mreže tog tima, Manuel Nojer, a posebno je napomenuo njegov doprinos pobedi nad Arsenalom u meču osmine finala Lige šampiona.

nojer158392020140221134150.jpg

Nakon pobede Bajerna iz Minhena u meču osmine finala sa Arsenalom na Emiratima od 2:0, neki su za taj rezultat okrivili sudiju Ricolija, a predsednik Bajerna, Uli Henes, je za to 'okrivio' golmana svog omiljenog tima, Manuela Nojera.

Nemački internacionalac je odbranio penal svom drugu iz detinjstva, Mesutu Ozilu, ali je i pored toga imao par dobrih intervencija čime je sačuvao mrežu svoga gola netaknutom.

Ono što Nojer radi na terenu je neverovatno. On je apsolutno neprocenjiv igrač za naš tim.“, rekao je Henes.

Pored toga što je odličan golman, Gvardiola njega koristi i kao igrača u polju. Neki su to očigledno zaboravili.

Defanzivci mogu slobodno da dodaju njemu loptu, a on se bez problema izvlači iz neugodnih situacija s obzirom da sa obe noge podjednako dobro šutira loptu.“, zaključio je Henes.

Nojer je ove sezone na 35 utakmica ostao čak 22 puta nesavladan.
logo-news.png

Natrag