Nemac upoznaje Srbiju koliko novca trebaš

Učlanjen(a)
01.04.2022
Poruka
3
Ja sam iz Nemačke i želim da putujem u Srbiju. Želim da ostanem u Srbiji godinu dana i da putujem iz jednog mesta u drugo. Nažalost, ne znam koliko mi novca treba da preživim u Srbiji. Internet kaže da je 850 evra mesečno dobro. Može li mi neko iz iskustva reći da li je 850€ dovoljno za život?
Planirao sam da iznajmim stan i vozim se širom zemlje. Sve što mi treba je internet. Stan može biti na mirnoj, ruralnoj lokaciji, više volim lepu prirodu nego gradsku vrevu. Ne radi se ni o tome da ja živim luksuzno, samo želim da živim normalnim životom kao i svi u Srbiji. Želim da znam kako živi prosečan Srbin.
Koja mesta u Srbiji su posebno lepa i koja mesta svakako treba da posetim?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.968
Lepo je što želiš da uradiš tako nešto jer je Srbija prelepa zemlja. 850 eura je, ako živiš skromno, dovoljno. Ipak, ako želiš da stalno putuješ, najverovatnije ti neće biti dovoljno za troškove putovanja.
U ovoj temi: Upoznajmo Srbiju možeš da pronađeš mnogo toga. Neke slike su verovatno nestale, mada ima i tekstova. Ali na internetu imaš i mnogo blogova na tu temu, kako na srpskom, tako i na stranim jezicima, u kojima možeš da pronađeš ideje za putovanje i prikaze, kako su oni koji su to već radili, doživeli Srbiju.
U svakom slučaju, dobro nam došao :)
 
Učlanjen(a)
01.04.2022
Poruka
3
Koliko vam novca treba u Srbiji? Uopšte nemam pojma. Znam da je to individualno, jednom treba više nego drugom, ali kolika bi plata bila jako dobra mesečna plata u Srbiji da bi živeli udobno?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.968
Upravo tako, to je individualno. Nekome je dosta i 300 eura, a nekome nije dovoljno ni 3.000. Te jako dobre plate kreću se oko te gornje cifre, ali ih nema mnogo koji zarađuju toliko.
Ali koliko sam shvatila, ne pričamo samo o životu, ti želiš da putuješ, a troškovi putovanja nisu mali.
Za život ti je onih početnih 850 dovoljno, pod uslovom da nađeš jeftin smeštaj, ono, baš jeftin. Ako ne živiš u nekom većem gradu, to može da bude sasvim OK.
Ali za putovanja ti definitivno treba više.
 
Učlanjen(a)
01.04.2022
Poruka
3
Šta putovanje u Srbiju čini tako skupim? Da li je to benzin ili noćenje u hotelu?
Nisam želeo da živim u gradu, nego na selu. Želim da upoznam prirodu Srbije. Mogao bih da povećam svoj mesečni budžet na 1000€. Da li bi to izgledalo bolje ili to još uvek nije dovoljno?
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.968
Pretpostavljam da je dovoljno. Benzin je trenutno zaista skup, noćenja - zavisi kakav smeštaj želiš. Verovatno da ima mnogo onih na kojima možeš da spavaš i za 10 eura, ali ih treba pronaći. U poslednje vreme, i hrana je sve skuplja. Još ako pušiš, i voliš da izlaziš, sve to može da bude još skuplje.
Ne može tako da se generalizuje koliko je dovoljno, jer sve to zavisi od mnogo faktora. Ja na sve to gledam po cenama u Beogradu, jer tu i živim, ali nije svuda tako. Van gradova je ipak jeftinije, ali ne računaj na to da su sva naša sela poput nemačkih. Mnogo smo siromašniji i mnogo naših sela uopšte nije uređeno.
 
Učlanjen(a)
09.12.2014
Poruka
30
Nista ti tu nije jeftino, osim nasih ruku i ledja, pa tako racunaj
ako zelis da ti neko izmasira ledja ili ocetka cipele to je skoro besplatno
ali da kupis hranu ili sipas gorivo kosta isto kao u Parizu
 
Učlanjen(a)
15.10.2021
Poruka
22
konkretno zavisi i iz kog dela srbije zelis da krenes, u Sokobanji je apartman za jedan dan minimum 25e
 
Top