Nema više sečenja ušiju i repova

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Nema više sečenja ušiju i repova



Evropske konvencije o zaštiti oglednih životinja i kućnih ljubimaca, ratifikovane u Srbiji decembra 2010, stupaju na snagu.

v210878p0.jpg



Konvencije, kojima se Srbija pred Savetom Evrope obavezala da će zabraniti kupiranje ušiju i repova ljubimcima i zaštiti životinje na kojima se izvode ogledi, narednog vikenda stupiće na snagu, saopštila je danas Organizacija za brigu o životinjama ORKA.

Konvencija o oglednim životinjama propisuje da se ogledi sprovode na najmanjem broju životinja, kao i stalno usavršavanje oglednih procedura kako bi se umanjila bol, patnja i stres.


Druga konvencija, između ostalog, zabranjuje skraćivanje repova, sečenje ušiju, zanemljivanje glasnih žica, čupanje noktiju i vađenje zuba kućnim ljubimcima i predviđa da azile i odgajivačnice moraju voditi osobe sa neophodnim znanjem.


Srbija je do sada ratifikovala i Evropsku konvenciju o zaštiti životinja koje se uzgajaju na poljoprivrednim gazdinstvima, kao i Evropska konvencija o zaštiti životinja za klanje, a predstoji joj potvrđivanje Evropske konvencije koja se odnosi na zaštitu životinja u međunarodnom transportu.


(Tanjug)
 
Član
Učlanjen(a)
22.11.2011
Poruka
8
Falim te Boze..

Medjutim , v ec je ranije oaj zakon o zabrani kupiranja repa i usiju i u Srbiji na snazi,
a razlog je da vec 3-4 godine na izlozbama nisu dozvoljeni kupirani psi, tako da se "potroshac"
polako navikakav i na estetiku recimo boksera,dobermana sa repom i klempavim usima.
 
Natrag
Top