nema slike na monitoru

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
Vec drugi put mi se desava ista stvar. Naime posjedujem laptop acer aspire 9302WSMi, nakon rada normalno iskljucim, pri sledecem ukljucenju nema na monitoru slike, a cujem da se windovsi podizu.Znaci sistem se podize, a nema slike na monitoru. Odnesem u servis, naplate 15 E i kao u redu. Drugi put nakon mozda 3 mjeseca ista stvar, opet u servis opet platim i kazu da se navodno na maticnoj ploci nesto mora prelemiti da ostavim i td, i onda radi. Da li mi neko moze reci sta se zaista desava da me u servisu ne sisaju bas olako, ali iskreno da i ja znam sta se zaista dogadja. Hvala

Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
335
Vjerovatno ti odrade samo reparaciju ne i reinstalaciju i uzmu novac...

Može biti više razloga...npr. kod druga se isto dešavalo neko vrijeme i onda smo utvrdili da je crklo napajanje...

Član
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
69
Vrlo vjerovatno je do hardvera nesto,pa je i moguce da se nesto odlemilo,jer ako se Windows podize,znaci da je sa software-om sve u redu.Isto postoji mogucnost da je nesto do graficke karte...
A po pitanju reinstalacije i reparacije,ako su ti ostali podaci u racunaru(tj na C: disku),onda nisu reinstalirali...

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
109
Dragi moji forumasi, bio sam u servisu i majstor mi rece nakon testiranja da je ,,naruseno zdravlje,, mojim grafickim cipovima ( a ima ih dva) pa je on izvrsio nekakvo lemljenje vrelim zrakom i td. Po njegovim rijecima ovo moze da sluzi jedan dan ili 1 mjesec ili itd. nikad se nezna. Razlog je navodno pregrijavanje uzrokovano zaprljanosti laptopa. Posto se ovi cipovi nalaze na maticnoj ploci, kaze da se jedino mogu mijenjati u beogradu a i to nije sigurno rjesenje. Na pitanje sta je rjesenje, kaze zamjena maticne ploce. Da li neko ima kakvo iskustvo sa ovim problemom i da li treba mijenjati komplet maticnu plocu. Ako treba, da li neko zna gdje se moze kupiti maticna i posto je.Hvala

Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.393
Jel` Integrisana grafika (NVIDIA GeForce Go 6100 shared video memory (UMA) 128MB) ili ima ubacenu grafiku u slot (nVIDIA GeForce Go 7300 128MB), zato sto ima takav lap-top sa PCI-Ex grafickom i integrisanom, vidi u everest, pa javi.
Mada ja mislim da je integrisano, posto ti je majstor rekao da je naploci memorijski chip.
Ne verujem da bi ti se isplatilo da menjas maticnu jer je skupa, a i tesko je naci za taj lap-top star je bar 5 godina.
Razmisli dobro......

Natrag