Nekontrolisano gasenje windows-a

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Imam masinu sledece konfiguracije:
AMD Dual Core 4000+ 2.1 GHz
2GB DDR2 800MHz
MSI K9N Neo v2/v3
Nvidia 8500GT 256MB DDR3 128bit
2x80GB Hard
LG monitor 19" wide
Napajanje 400 ili 450w
Gomila kulera unutar kucista
Mustek UPS
Windows 7 Ultimate 64 bit i Linux Ubuntu 10.10
Sve ovo je radilo savrseno do pre par dana. Kada radim u Windows-u (u Linuxu vrlo retko radim) desava se da se racunar ugasi sam od sebe, bez nekog ociglednog razloga. Nekada je to u sred igranja igrice, nekada kada je u stan by modu. Jednostavno, nema pravila. Sto se temperatura komponenti tice, one su u granicama normalnih- mereno Everestom i Speed Fun programom, vrednosti su optimalne i poklapaju se. Takodje imam UPS tako da nestanak el. energije nije opcija. Jedino na sta ja sumnjam je prasina. Nisam siguran da prasina moze da natera racunar na gasenje, ali sad ga nosim pod kompresor. Ako neko ima jos neku ideju, slobodno neka pise.

Dodato posle 59 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Komponente izduvane, isteran oblak prasine, tempreratura niza za u proseku 10 stepeni. Videcemo da li ce i dalje biti gasenja.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
vrlo lako moze biti da ti jedan od cipova rama lagano zavrsava svoj posao tj, jos malo pa crkava, ako kasnije pocne blue screen znaj da ti je jedan od ramova crkao

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Jbm mu mater, petnaest dana se nije gasio, a sad je opet poceo. U poslednjih sat vremena ugasio se bar deset puta. Ponovo sam izduvao prasinu, skinuo sam linux i "vratio" u windows tih 40GB harda, ali ne pomaze. Racunar se i dalje gasi. Sutra ide reinstalacija sistema, a ako ni to ne pomogne, onda je definitivno ram. Primetio sam da se danas uglavnom gasio kada otvaram istovremeno veliki broj stranica u Chrome-u i kada vrsim uninstall programa, upravo kada je opterecenje rama najvece.

Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Moze biti problem do RAM-a, ali probaj uci u safe mod i skeniraj komp sa Antivirusom i Malwarebity programom.Jer postoje i virusi koji to odradzuju

Član
Učlanjen(a)
04.02.2011
Poruka
1
Meni se isto dogadja gasenje racunara, neprekidno. Cak i kada pokusa da pokrene Windows, sistem padne i sve ide ispocetka. Ne znam kako da udjem u Windows i pokusam nesto da uradim. Znam da je memorija minimalna, stalno dobijam upozorenje. Od promene memorije, po nekom uputstvu, a na svoju ruku, nije bilo problema. Mislim da je pokretanjem jedne igrice doslo do ovoga.
Sta dalje, ima li neko neki savet?

Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Evo, tek mi sad stigao racunar sa servisa, u radionici se nijedanput nije ugasio, nisu ga cak ni otvarali. Mislili su prvo da je napajanje, ali on je tamo sljakao skoro 48 sati neprekidno bez gasenja. Izgleda da je problem u UPS-u, ali, za svaki slucaj, nabavljam i novo napajanje.

Natrag