Šta je novo?

Negujte se bez greške

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.859
Negujte se bez greške


Da li imate naviku da prilikom čišćenja lica, maskaru skidate grubim pokretima, ili da odmah nakon depilacije ili brijanja pazuha stavljate dezodorans, ne razmišljajući koliko su takvi postupci štetni za kožu. Evo šta još ne smete da činite dok negujete svoje lice i telo?

Mleko za čišćenje

Mleko za čišćenje lica je proizvod koji sadrži hemikalije, a ne hidratantna krema koja treba da se ostavi na licu. Dakle, ostatke mleka za čišćenje treba ukloniti s lica vodom ili tonikom. Ako ostavite mleko na licu, zajedno s njim na koži će se zadržati nečistoća i tragovi šminke.

Površno brisanje

Ujutro, kad je svaki minut dragocen, često se događa da se na brzinu brišemo i oblačimo iako nismo sasvim osušili kožu. Ako želte da izbegnete crvenilo i nadraženost kože, posle kupanja morate dobro da se obrišete. Osobe koje se više znoje trebalo bi da posle brisanja kožu pospu puderom koji će ukloniti svaki trag vlage.

Posle depilacije


Bez obzira na to da li koristite li brijač ili vosak, kad uklanjate dlačice ispod pazuha, zajedno s njima uklanjate i zaštitni sloj kože. Takva koža je veoma osetljiva i kada stavite dezodorans koji sadrži alkohol, izazivate iritaciju koja može da bude veoma neprijatna. Kako da sprečite neprijatne mirise i zaštitite kožu? Sačekajte nekoliko minuta posle depilacije, a zatim nanesite neutralan dezodorans bez alkohola.Krema za lice

Menjanje kozmetičkih proizvoda za lice tokom godine je odlična navika jer na taj način koža dobija sve hranljive sastojke koji su joj potrebni.
Dakle, kremu s antioksidansima (s vitaminom E i enzimom Q10) treba zameniti kremom za posvetljivanje (s vitaminom C i arbutinom), a nju kremom za regeneraciju (s retinolom i voćnim kiselinama).

Oči

Kad mlekom za skidanje šminke pokušavate s trepavica da uklonite maskaru i ona se razmaže na područje ispod očiju, nemojte snažno da trljate. Za skidanje maskare, bez opasnosti od crvenila kože oko očiju, uvek koristite posebno sredstvo za uklanjanje šminke.

Obrve


Nepravilnim čupanjem obrva narušavate njihov oblik i simetriju. Najbolje je da jednom godišnje odete kod kozmetičarke koja će vam predložiti oblik i gustinu koji najbolje odgovaraju vašem licu, a posle ih sami održavajte.


Zanoktice


To je iskušenje kom je teško odoleti kad uređujemo nokte kod kuće. Ali dovoljno je da samo potisnete kožicu štapićem nakon što ste ruke nekoliko minuta držali u toploj vodi. Kožica je zapravo prirodna zaštita korena nokta i njenim uklanjanjem može da dođe do razvoja infekcije.

Puder


Lice počne da se sija i vi odmah stavljate puder? Kada nanesete puder na lice koje se sija, dobijate neujednačen ten s mrljama. Šta treba da učinite da biste imali ujednačen i mat ten? Lice čistite proizvodom koji je namenjen masnoj koži, nanesite kremu koja neutrališe masnoću i zatim lagano pritisnite papirnu maramicu na lice da upije višak kreme. Tek tada stavite puder.

Blic žena
 
Top