Šta je novo?

Nedovoljno im je kvalitetno: Panika u Saboru: Hrana poskupljuje za čak 4 kune!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Nedovoljno im je kvalitetno: Panika u Saboru: Hrana poskupljuje za čak 4 kune!
Izvor: Danas.hr 28.03.2011.

0023007.48.jpg

Saborsko predsjedništvo pregovaralo je o pritužbama na kvalitetu saborske hrane! Neki su od njih čak bili toliko zgroženi hranom da su je vratili kuharu, podijelio je Bebić s novinarima. Ovo je nova afera 'voda s okusom borovnice'.

Hrana u saborskoj menzi od danas je skuplja za četiri kune! Čitav meni, ne samo glavno jelo. Objavio je to nakon jednosatne sjednice predsjednik Sabora Luka Bebić.

"U restoranu ručak s 32 kune poskupljuje na 36 kuna, samoposluživanje s 22 na 26, a za prolazne goste s 41 na 45 kuna", kazao je Bebić. Upitan zašto hrana poskupljuje, kazao je da je to zbog "kvalitete hrane"!

"Bilo je nekih primjedbi na kvalitetu, a do sada je bilo i vraćanja. Vjerojatno bi se u nabavi moglo dobiti i jeftinije (namirnice). Propis je da se ide u javnu nabavu, svak' se može javit, ne javi se... Možda kad bi se išlo na pijacu, onda bi se to moglo, ali nemamo mehanizma da to provedemo pa moramo ići na natječaj. I drugo je da ćemo postrožiti kvalitetu", umirio je Bebić javnost.


Upitan je li to udar na zastupnički džep, predsjednik Sabora odgovara: "Pa udar je pomalo jer je i inflacija. Poskupilo je zapravo sve. Ovdje je bilo i nekih prijedloga da se još poveća zastupnicima cijena, ali to je toliko malo da mnogi idu dolje u restoran, samoposlugu", kazao je Bebić.


Podsjetimo da su samo na ribu i morske plodove porezni obveznici prošle godine izdvojili milijune kuna, ne bi li zastupnike nahranili krepkim i ukusnim morskim obrocima.


Bebić je najavio i sjednicu Sabora sljedećeg tjedna te se očitovao o izmjeni izbornih jedinica, koju objašnjava preporukom Ustavnog suda, a ne činjenicom da se u izbornoj godini pokušava izmijeniti izborno zakonodavstvo.

 
Top