Nedovoljna iskoriscenost rama

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Radio sam neki render klipova!
konfiguracija je
mp-M5a99x evo
Ram 8gb
Proc-1055t

Primetio sam da pri renderu iskorisenost procesora je oko 95 do 100%!
Ali iskoriscenost ram memorije je samo oko 3-3.5gb!
Program za redner je Camtasia studio 8!

Kako da uposlim svu ram memoriju jer vise od pola je neiskorisceno?

Device Manager.PNG

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Možeš da je uposliš jedino ako pokreneš još neku aplikaciju pa da ti ona 'posrče' nešto RAM-a. Šalim se, naravno. Aplikacija je angažovala onoliko memorije koliko joj je potrebno i ti ne možeš da utičeš na nju da 'uzme' još malo. Uostalom, 3 Gb je vrlo zavidna potrošnja za program te vrste i pored toga što na raspolaganju ima još 5, ali je zato poterao šest CPU jezgara gotovo do maksimuma :opaaa:. Možda ćeš naći neki tweek tool koji će 'šatro' dodeliti više memorije ali nema ništa od toga, provereno. Ne bih ja na toj aždaji ništa dir'o, pusti sistem da radi svoj posao, kad već ima čime.

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Postoji naćin tako što ćeš da uzmeš kod camtasije i napraviš ga da koristi svu memoriju. To je jedini način.

Učlanjen(a)
20.03.2014
Poruka
112
Iskoristenje rama mnogo zavisi i od sta tacno radish u programu. Vishe animacija, tranzicije i takvi stvare uzimaj jos vishe rama. Ovako Camtasia ne izgleda da je bash profesionalni program, mozda nikad i nema da uzima toliko rama. Ali probaj video editing u Premiere ili After Effects, dosta vishe uzima(naravno ako aplikacije su 64 bitne). Mozda Camtasia nije 64 bitna, pa zato i ne uzima ram vishe 2,5 giga(tu negde).

Natrag