- Učlanjen(a)
- 29.01.2012
- Poruka
- 597
"Nećemo imati igrača sa 20 poena po meču"
Voli timsku igru: Mark Kjuban
Vlasnik Dalas Maveriksa, Mark Kjuban, iznenadio je javnost izjavom da se plaši da će možda i najveći problem za njegovu ekipu u narednoj sezoni biti nesebičnost.
Tokom konferencije za štampu na kojoj su predstavljeni novi igrači Dalasa, Kjuban je rekao da ne može ni da zamisli da bilo ko od njegovih igrača prosečno beleži po 20 poena.
"Ne očekujem da neko u našem timu bude izraziti košgeter koji će ubacivati 20-ak poena po meču," naveo je vlasnik Mavsa. "Čak ne želim ni da Dirk bude taj igrač. Ozbiljno govoreći, Monte Elis svakako ima taj kapacitet, Tajson Čendler takođe. O Dirku je izlišno i govoriti. Nelson i Felton bez problema mogu stići do brojke od 15 poena na svakom duelu. Ipak, to nije naš cilj i fokus."
Kjuban je dodao da veruje da će trener Karlajl umeti da reši problem ukoliko dođe, a siguran je da hoće, do situacija kada će igrači prekombinovati na parketu, jer će preterati u nesebičnosti.
Na pitanje da li i Čendler Parsons, kog su Mavsi ovog leta doveli iz Hjustona i platili 47 miliona dolara za naredne tri sezone, može da stigne do dvadesetak poena po utakmici, posebno ako se uzme u obzir da je njegova statistika bila sve bolja u protekle tri sezone, Kjuban je kratko odgovorio:
"Ne znam i ne zanima me. Ne brinem koliko će on poena po meču ubacivati. Stalo mi je da na terenu izgledamo odlično. Mislim da on voli da bude momak koji postiže dosta poena kada to tražite od njega, ali isto tako može i da upiše po osam skokova i asistencija, što je takođe odlična stvar."