Navlake za potpetice (kondomi za štikle)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Navlake za potpetice

"Heel Condoms" - inovativno i veoma atraktivno rešenje za ljubitelje cipelica sa štiklom. Izum, koji je proglašen jednim od tri najbolja rešenja u području obuće...

1.jpg

Koliko su ljudska kreativnost i inovativnost nepresušne dokazuje i najnoviji izum koji će oduševiti sve djevojke i dame. Radi se kondomu za potpetice "Heel Condom" koji se navlači na cipele kako bi im dao potpuno novi izgled i zaštitio ih. Pomoću ove navlake vaše cipele mogu poprimiti potpuno drugačiji izgled pri svakom izlasku iz kuće.

Ovi "kondomi" se naime mogu upotrijebiti neograničen broj puta ukoliko ih pravilno koristite. Dizajnirani su da savršeno pristaju svakoj tankoj stiletto potpetici duljine između 5 i 12.5 cm, tako da su vaše mogućnosti izbora i kombiniranja praktični neograničene.

2.jpg

Ovaj izum proglašen je jednim od 3 najbolja izuma u području obuće. Osim što je originalan i daje nam novi izgled, može se kombinirati da se slaže uz odjeću ili pak da potpuno odskače od nje kako bi se postigao zanimljiv kontrast. Pored toga, izvrstan je pomagač kućnom budžetu! Naime, poznato je da žene obožavaju nove cipele, a uz ovu navlaku nije potrebno kupovati nove cipele, već samo zamijeniti jednu navlaku drugom.

3.jpg

Poput mnogih žena, obožavateljica cipela je i kreatorica ovog neobičnog izuma – Sandrysabel Ortiz iz Portorika. I sama voli kupovati nove cipele, mijenjati ih i koristiti ih kao modni dodatak koji potpuno preobražava modni stil svake žene. Ovim izumom željela je proširiti svoju kolekciju cipela i istodobno uštedjeti novac. Ona razumije ljubav žena prema cipelama, pa im je željela pružiti mogućnost uvijek novog i zanimljivog izgleda.

Ne treba ni spominjati koliko su se djevojke i dame širom svijeta oduševile ovim zaista revolucionarnim modnim detaljem. Umjesto trošenja stotina dolara na dizajnerske cipele, ove kondome si može priuštiti svatko sa skromnijim budžetom, budući da stoje između 20 i 30 dolara.

4.jpg

Osim što su prelijepe, navlake za cipele su i korisne iz više razloga. Prije svega, one ukrašavaju, ali i štite vaše visoke potpetice. Više se neće pojavljivati neugledne ogrebotine na elegantnoj potpetici jer je štiti navlaka. Pored toga, izuzetno su praktične! Navlače se na potpetice tako što se njihov gornji rub uvuče unutar cipele ili se pak krajevi vezuju na prednjoj strani, što ih učvršćuje i omogućuje lagan i siguran korak.

Još jedna velika prednost, koju i sama mlada kreatorica naglašava, jeste da su navlake jako pogodne za putovanja. Mnoge žene imaju nezgodnu naviku na putovanja nositi previše pari cipela. Sada to više neće biti potrebnu, jer samo jedan par običnih salonki možete preokrenuti u potpuno nove i zanimljive modne kreacije uz pomoć navlaka različitih boja i materijala.

5.jpg
4646.jpg
8547.jpg
1728.jpg
4189.jpg
27810.jpg

80311.jpg
70612.jpg
70713.jpg
97314.jpg
46415.jpg
25816.jpg


U samom kreiranju navlaka kreatorica je zaista pustila mašti na volju. Koristila je najrazličitije materijale i modne detalje, koji čine cipele još ženstvenijima. To su primjerice: tkanina, čipka, koža, raznoliko perje, perlice i biseri,mašnice, životinjski uzorak, trakice, cvijeće i sl. Boje koje prevladavaju su obično crna, bijela, bež, indigoplava i crvena, kao i sve kombinacije tih boja.

29317.jpg


Svojom novom kolekcijom dizajnerica je oduševila svoje pristalice, ali i privukla mnoge nove zaljubljenike u modu i cipele. Iz nove kolekcije moji favoriti su navlake ukrašene perjem živahnih ružičasto-ljubičastih nijansi, koje su idealan izbor za večernje izlaske i svečane proslave. Dizajnerica predlaže nositi ih uz cipele kontrastne boje, primjerice zelene. Također bih izdvojila čipkaste ukrase na cipelama, s kojima sigurno nećete ostati nezamijećeni.

Bijela čipka učinit će vaše cipele nosivima danju, dok će im crne čipkane ruže dati večernji izgled. Ruže na navlakama također su napravljene od tkanine u nježnim, pastelnim bojama za proljeće, kao što su zelena boja trave ili nježnoružičasta. Za djevojke koje više vole rokerski stil, tu su crne ili zlatne navlake sa metalnim zakovicama.

66318.jpg


Romantičarke pak mogu birati između modela s perlicama i biserima ili onih s raznobojnim mašnicama od kože. I na kraju da spomenem navlake sa životinjskim uzorkom, koje su dizajneričina strast od početka kreiranja. Na vama je samo da izaberete detalje i uzorak navlake i poigrate se bojama!
Mlada dizajnerica je prezadovoljna popularnošću i prodajom svoje kreacije širom svijeta, jer joj pristižu narudžbe is SAD-a, latinoameričkih država, Australije, kao i iz velikih europskih modnih centara. Štoviše, napustila je svoj dosadašnji posao kako bi se u potpunosti posvetila modnoj industriji i svojoj kreativnosti. Preostaje nam samo čekati da se navlake za cipele pojave i na našim prostorima.

71819.jpg


Izvor: Oko mode



 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Novi modni hit: navlake za štikle!

Novi modni hit: navlake za štikle!

Žene širom sveta potpuno su poludele za navlakama za štikle koje jedan par obuće pretvaraju u bezbroj sasvim novih, fantastičnih i potpuno šik štiklica. Ovaj modni hit ne samo da lepo izgleda već i štedi novac, a damama omogućava da njihove omiljene cipelice uvek budu u centru pažnje.

zena.blic

16781_222686_181396335246405_122586974460675_469471_2855739_n_kul.jpg

Navlake za štikle ili kako se u originalu zovu "heel condoms" (odnosno "kondomi za štikle") proslavile su mladu dizajnerku iz Porto Rika Sandrisabel Ortiz.
Iako je imala odlično plaćen posao na Vol Stritu ova kreativna devojka odlučila je da napusti udobnost kancelarije i upusti se u dizajn sopstvene line obuće.
Međutim, kao i sve žene i ona je bezuspešno pokušavala da sve svoje cipelice ugura u kofer za putovanja, a onda je jednog dana pomislila : "Ako se mi sređujemo i oblačimo, zašto to isto ne bismo radili i sa našim cipelama?".
Tako su nastale navlake za štikle, koje imaju višestruku funkciju, jer osim što vaš omiljeni par štikli čine svaki put drugačijim i neponovljivim, one štite obući, štede novac, sjajna su opcija za putovanja, lako se održavaju i mogu se ponovo koristiti.
Jedna večinina odgovara svakoj vrsti štikle, a sve što treba da uradite je da navlaku navučete na štiklu i ako ima neki dodatak vežete ga oko članka, a onda pravac u grad.
Sigurno ćete biti primećeni! Iako se ove navlake ne prodaju kod nas možete ih naručiti putem "fejsbuka" ili preko zvaničnog sajta


16783_227080_181396318579740_122586974460675_469470_5015517_n_kul.jpg
 
Natrag
Top