Navijačka municija: Od novina, preko životinja i igračaka, do vibratora

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Navijači širom planete bez obzira na sport imaju naviku da u datim momentima bace nešto na teren. Kako vreme odmiče, tako je njihov izbor sve raznovrsniji.


U poslednje vreme videli smo navijače Bazela kako bacaju teniske loptice, Ikera Kasiljasa su koliko u nedelju gađali novinama (on je pokazao majstorski refleks), a slučajeva odavde do Amerike ima zaista mnogo i nisu svi usko vezani za fudbal.
Kada je najgledaniji sport na svetu u pitanju i nema nekih tajni. Već dobro poznato ubacivanje baklji već deluje kao otrcana fora, pogotovo ako znamo za veliku ljubav Italijana prema ribi i paradajzu kada ljubimci ne igraju kako treba, dok su uz more flaša, novčića i upaljača sa fudbalskih tribina u Italiji znale da polete i pomorandže. Agrumi su inače uobičajena municija i grčkih navijača.


Najčuveniji "fudbalski" predmet ubačen na teren svakako je svinjska glava koju su navijači Barselone bacili na Figa kada je po prvi put kao član Reala stigao na Kamp nou, a u Engleskoj su krajem osamdesetih mržnjom zadojeni navijači suparničkih timova bacali banane kada god bi krilo Liverpula Džon Barns protutnjao po boku.
Skorašnji slučaj iz Portugala apsolutno može da stane na crtu komšijama iz Španije uz stidljiv utisak da na Iberiji mnogo vole da barataju domacim zivotinjama. Na derbiju odigranom osmog novembra Porto je dobio Benfiku sa 5:0, a navijači plavo-belih su se zabavljali ubacujući na teren golf loptice i ni manje ni vise nego jednog petla.
Grci i Turci neće se libiti da na teren bace i poneku Nokiu ili Erikson ako je baš dotle došlo, a opšte je poznato da njima za uzbuđenje i ne treba puno o čemu je najbolje posvedočilo prošlogodišnje kosarkasko finale Olimpijakos - Panatinaikos.
I Južnoamerikanci ne zaostaju, a odatle dolazi zanimljiv slučaj vezan za nekadašnjeg trenera Rosarija Reinalda Merla. On je bio krajnje sujeveran kada je u pitanju cveće koje se delilo pre početka mečeva i verovao je da donosi lošu sreću pa bi ga navijači protivničkih timova obavezno gađali gomilom buketa ne bi li Rosario prepustio bodove.


U Severnoj Americi se na terene bacalo sve i svašta bilo da se gleda bejzbol, hokej, soker, fudbal ili košarka.
Od oktopoda iz ribarnice za sreću hokejašima Buducnostihttp://sport.blic.rs/Fudbal/Evropsk...usmrdeli-stadion-zatvorena-loza-i-deo-tribina- pardon - Detroita, do plastičnih pacova, čokoladica, plišanih medveda i pivskih flaša. Posebno je zanimljiv slučaj sa jednog fudbalskog meča kada su navijači umesto stolica na teren samo pobacali jastučiće sa istih, pa kad je već morao da se zadovolji taj poriv, makar se izbegla tradicionalna stavka zvana materijalna šteta.
Navijači u SAD su posebno dovitljivi o čemu će vas bolje informisti video klip na kome na obostranu žalost nema onog iz Švedske kada su navijači AIK-a iz Stokholma na led pobacali gomilu vibratora.
Ljudska mašta očigledno ne poznaje granice pa iako su neki slučajevi čisto nevaspitanje, a neki zaista štos, samo nam preostaje da vidimo šta je sledeće.



Blicsport.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Sporting - Lovćen

[video=youtube;Ic-5nttURv8]YouTube - Sporting Lisabon - Lovćen[/video]

Od 2:45 :)

Igrači Lovćena posle nisu hteli da nastave utakmicu iako je delegat to tražio....
Ne mogu da nađem na netu ali mislim da se Lovćen ipak posle plasirao u četvrtfinale Lige Šampiona gde je izgubio od Kila koga je u finalu pobedila Barselona...

Snađoh se nekako...jeste Lovćen igrao četvrtfinale LŠ ali u sezoni 2000/01 a utakmica sa Sportingom je bila takođe u LŠ ali naredne sezone i registrovana je službenim rezultatom 10:0 za domaće...Te sezone Lovćen nije uspeo da prođe grupnu fazu i da se plasira u četvrfinale...
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Zaboravio sam, ne znam ni ja sta se kasnije desilo. Jos se secam onih utakmica sa Partizanom. Skoro svaka se zavrsila nekom tucom, a najvise ko je ucestvovao u tim tucama je ovaj celavi Djukanovic. Bilo je tu i ulaska navijaca Partizana na teren, zeleli su da se obracunaju sa njim, ali bas me cudi da na YT nema nijedan klip, ili ima, samo ja ne mogu da pronadjem :dntknw:
 
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Pa davno je to bilo pre 10-tak godina, da je fudbal u pitanju sigurno bi imalo...
Ali definitivno je bilo raznih scena, teren na Cetinju je uvek bio više nego "vruć" , mada ni u gostima se igrači nisu libili da se pobiju yes3
 
Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Žao bi mi bilo da se nešto Juanitu desilo. Ali jedan od najluđih navijačkih vriskova sam ispustio u trenutku susreta flaše i Juanitove glave. Šalio sam se da je to sigurno bio Dražen Dalipagić (u tom času najbolji amaterski košarkaš na svijetu) u publici.


1977. Marakana, Beograd. Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Jugoslavija - Španjolska.Gubili smo 0:1 i govnar onako okreće palac prema dolje. U bolnici se izvinio za nesportsku gestu. Drugi ili treći dan je otputovao avionom kući. Nepoznato mi je da li mu je "čarobni bacač" bio u bolnici u posjeti. Čisto sumnjam. Još jednom mu čestitam. Bacaču. Majstore, svaka ti čast. Možda nisam kulturan, ali tako sam tada osjećao.

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Ima na Sos kanalu emisija "Secanja" i tu sam Eric video najzanimljivije momente sa ove utakmice. Ima dosta primera gde su navijaci gadjali flasom fudbalere.

Ovde je nastradao golman Atletika Armando, na utakmici sa Betisom.

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Finale Lige Šampiona 2007/08


Od 1:32...
Šteta što je isečen deo pa se ne vidi ceo prekid...a nigde nga nema na youtube-u.
Uglavnom prekid je malo potrajao i gužva se pomerila do samih tribina. Dvojica igrača su se koškala pored same one ograde, a jedan čičica je počeo sa malom zastavicom da udara igrača gostiju (vise te zastavice više puta snimku, mnogi navijači su ih nosili)
Ali kako je to bilo smešno, čovek ima preko 70 godina, a to zamahivanje na šta je ličilo :D
A igrač gostiju u prvi mah ništa nije ni primetio a kad se okrenuo i video...ko ga i kako udara našao se u čudu :???:
Daj neka neko iskopa klip :D
 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Nasao sam Death ovaj klip ali je kratak, prekida se taman u trenutku kad deda udara zastavicom igraca.

 
Poslednja izmena od urednika:
Natrag
Top