Navijači neće dozvoliti gej - paradu

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Navijači neće dozvoliti gej - paradu
14. avgust 2009.


razbijanje-gej-parade-velika5369020090812033854.jpg


Dan posle informacije da je GLIC poslao pismo FIFA u kome informiše svetsku fudbalsku organizaciju o pretnjama koje dobija od navijača klubova, oglasili su se i prozvani. Delije, Grobari i Junajted Fors dele mišljenje da je za njih apsolutno neprihvatljivo održavanje gej parade u Beogradu.
Dan posle vesti da je Gej – lezbijski info centar pisao FIFA u nameri da ga upozori na rastuće pretnje seksualnim manjinama u Srbiji, od strane navijača, oglasili su se i prozvani.

„Delije“ poručuju da neće dozvoliti gej paradu u Beogradu.

„Neka rade šta hoće u svojim kućama, ali na ulici, to nećemo dozvoliti“, izjavio je neimenovani vođa navijača Crvene Zvezde.

Za jednog od vođa „Grobara“, to je direktan udar na državu. On je pozvao na marginalizaciju takvih grupa, a nije želeo, zbog toga što su homoseksualne grupa zaštićene zakonom, da pozove na demontracije protiv gej parade.

grobari-velika1600120090425044546.jpg


„Svako neka radi po svojoj savesti, niti pozivam bilo koga, niti odgovaram“, zaključio je Sima „Srbija“, jedan od vođa Partizanovog „juga“.

Na kraju, i navijači Rada su apsolutno protiv održavanja gej parade. Za njih je neprihvatljivo propagiranje stvari koje nisu našle utemeljenje u srpskom nacionalnom biću.

U međuvremenu GLIC se zahvalio upravama Partizana i Zvezde, koji su se ogradili od postupaka svojih navijača.

„GLIC s velikim zadovoljstvom pozdravlja što su uprave FK Partizan i FK Crvena zvezda osudile homofobične grafite koji su se pojavili u Beogradu, a koje potpisuju navijači tih klubova“, stoji, između ostalog, u saopštenju koje je potpisao predsednik GLIC-a Predrag M. Azdejković, a prenosi današnji “Alo”.
 
Član
Učlanjen(a)
15.09.2009
Poruka
2
Narode u nedelju 20. septembra nasa fudbalska reprezentacija igra protiv Evrope u 11h na platou filozofskog fakulteta!Ulaz slobodan!Vidimo se u nedelju, svi zajedno do pobede!
 
Natrag
Top