Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Navijač Zvezde ubijen u Istanbulu

Izvor: B92, Beta, RTS, Tanjug
Istanbul -- M.I. (25), navijač Crvene zvezde, izgubio je život u Istanbulu u sukobu s navijačima Galatasaraja, saznaje B92.

72601489546fc8a3e5dee186232525_640x360.jpg
foto: Twitter
Vest je potvrđena i iz generalnog konzulata Srbije u Istanbulu. Navedeno je da je reanimacija trajala pet sati, ali da je navijač preminuo zbog obilnog krvarenja.

Grupu od 400 navijača beogradskog kluba napali su navijači Galatasaraja ispred hale "Abdi Ipekči" u koju im nije dozvoljen ulaz, iako su imali ulaznice. U opštoj tuči navijača M.I. je zadobio smrtonosne povrede nožem.

Dok se u "Abdi Ipekčiju" igrao meč Evrolige između Galatasaraja i Crvene zvezde Telekom, navijače crveno-belih napali su turski huligani.

Kako saznaje B92, navijači Zvezde su napadnuti u tri navrata, prvo na benzinskoj pumpi, kada je vozač autobusa uspeo da na vreme pobegne ispred grupe huligana, potom na putu ka dvorani, a zatim i ispred dvorane. U tom napadu je smrtonosne rane dobio jedan navijač, dok je nekoliko njih zadobilo lakše povrede.

Grupa od oko 400 navijača Zvezde nije uspela da uđe u halu i bodri svoj klub, pa je ispred hale došlo do incidenata. Navijači Galatasaraja su grupu gađali kamenicama i bakljama, a došlo je i do fizičkih sukoba, prenosi RTS.

Policija je brzo intervenisala, a prema pisanju turskog lista "Hurijet" srpski navijači su napuštajući prostor oko hale demolirali nekoliko vozila i izloga.

Tokom samog susreta, navijači Galate su u nekoliko navrata skandirali "Kosovo, Kosovo".

Posle utakmice, trener Galatasaraja Ergin Ataman izjavio je da su navijači Crvene zvezde teroristi, što je najverovatnije povezano sa incidentima ispred hale.

"Navijač preminuo zbog obilnog krvarenja"
Konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je agenciji Beta da je ovaj mladić ubijen ubodima nožem u sukobima koji su izbili ispred same hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu.

"Ovo je jedan gest neprijateljstva, da u vreme kada se Srbiji zabada nož sa svih strana, u Turskoj bude zabijen nož u srce navijača iz Srbije. Događaj je tragičan, potresen sam", rekao je Marković.

On je rekao da je konzulat Srbije bio u kontaktu sa turskom policijom i da je upozoravao da je utakmica visokog rizika u pitanju, ali da njihovi apeli nisu prihvaćeni.

"Organizacija je bila na najmanjem nivou. Mi smo dva dana upozoravali da je to susret visokog rizika i da može doći do ovakve situacije... Mi sada radimo na tome da svi navijači bezbedno napuste teritoriju Turske u najkraćem roku", rekao je Marković.

Ubijeni navijač je dobio teške ubodne rane i odmah je prevezen u bolnicu.

"Želim da naglasim da su se turski lekari borili kao lavovi za njegov život. Reanimacija je trajala pet sati, ali je na kraju zbog obilnog krvarenja preminuo", rekao je Marković.


 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637
Uhapšen ubica Marka Ivkovića?
Izvor: Beta, Tanjug
Istanbul -- Osoba za koju se sumnja da je ubica navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića uhapšena je danas u Istanbulu, prenose turski mediji.

3808441655475c275a66ad750107995_orig.jpg
Prema nezvaničnim informacijama, uhapšen je navijač Galatasaraja, turski državljanin, koji je optužen za ubistvo Marka Ivkovića.

Srpski konzul u Istanbulu Zoran Marković rekao je za RTS da u turskoj policiji nisu mogli da mu potvrde informaciju o hapšenju.

Marković je izjavio za Tanjug da je stupio u kontakt sa zamenikom šefa istanbulske policije koji je rekao da u ovom trenutku ne mogu da potvrde istinitost navoda o hapšenju osumnjičenih za ubistvo navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, iako mu je poznato da su turski mediji to preneli.

"Rekao sam mu da je srpska javnost veoma zainteresovana i da su i naši mediji preneli pisanje turskih medija, a on me je zamolio za strpljenje dan ili dva rekavši da ćemo imati dobre vesti i da će o tome guverner Istanbula dati zvanično saopstenje", rekao je Marković.

"U prilog tome ide", kako je rekao, činjenica da ga je danas nazvao javni tužilac koji vodi ovaj predmet i koji mi je rekao da će do petka popodne sigurno imati vesti.

Marković je ocenio da bi to "svakako bio doprinos otopljenju tursko-srpskih odnosa" ali da "nažalost jedan ljudski život ne može da se vrati".

"Žao mi je što naša upozorenja na početku nisu uvažena", dodao je on.

Kako prenose turski mediji, ubicu Marka Ivkovića odali su oni koji su tokom dana već bili privedeni u policiju.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je prošlog petka pred početak evroligaškog duela s Galatasarajem u Istanbulu.

Ranije danas, turski mediji su preneli da je privedeno petoro navijača Galatasaraja, zbog sumnje da su umešani u ubistvo navijača Crvene zvezde.

Podsetimo, turska policija oformila je dva tima za otkrivanje ubice navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu. Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavestio je srpskog kolegu juče predveče da je sedam osoba privedeno na informativni razgovor povodom ovog slučaja.

Ivković je ubijen prošlog petka u Istanbulu, gde je došao da gleda košarkašku utakmicu beogradske Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja.
 
Natrag
Top