U jednome konstantno grešiš, a to su dve stvari
- situaciju posmatraš
adhok
- u većini slučajeva nemaš izbor
Treba li dalje da objašnjavam?
Da! Kolega, ovog puta bi trebalo da se dobro potrudiš i da objasniš šta si želeo da kažeš. Inače, ovo što si napisao su gluposti, ili ti se više sviđa izraz nonsens.
Ti čigledno ne razumeš latinski pojam ad hoc. Moj naslov je opšti zaključak, tj. generalizacija, naravno pod uslovom da sam u pravu. Dakle,
nešto što je opšte ne može biti ad hoc. Ukoliko grešim, molim da se KONKRETNO NAVEDE: gde grešim i u kom smislu. Inače, pojam ad hoc možeš upotrebit jer važi samo za za SVAKU POJEDINAČNU VOŽNJU, svaka vožnja je događaj za sebe i ona se nikada više ne može kompletno ponoviti.
Ne znam zašto ti moraš da komentarišeš i onda kada nemaš (ne znaš) šta da kažeš. Pametnije bi bilo da odćutiš... Takođe, ne znam odakle je kod tebe potreba da potcenjuješ ostale članove, da mnoge presečeš u korenu, da se mnogi pokaju što su uopšte tebe nešto pitali. Nemoj insistirati da citiram te tvoje, ničim izazvane, ispade. Mislim da ovo nije potrebno objašnjavati... Posebno me čudi da si ovo napisao posle mog priznanja da si bio u pravu i da se u vožnji ne smemo oslanjati isključivo na navigacije i ostalu tehniku...
Na kraju, zamolio bih te, pokušaj da bar jednom argumentima i činjenicama nešto ilustruješ ili dokažeš. Zato ću ipak citirati "tvoje "misli". Pogledaj samo svoje poslednje postove i samo u ovoj temi. Nijedan nema nešto konkretno. Sve je u stilu "rekla-kazala", "rekao mi onaj", "potvrdio mi ovaj", "mnogi su rekli", "drugar koristi"... Gde je nešto tvoje originialno!? Gde je nešto što si ti zaključio. Koliko se sećam to je bilo još onda kada ti je iGO govorio na koju stranu da kreneš nakon izlaska iz dvorišta
. Ovo si ti napisao.
-
mnogi se žale da pravi zafrkanciju sa starijim aplikacijama
- Inače je lako vaditi se na navigaciju....
pitanje šta je pravi izrok, a tu bih ja smeo da se kladim.
- Za ozbiljnu truck upotrebu,
moraš dobro da se uputiš u sve osobine sadržaja i sve obavezne opcije softvera. Treba vremena i truda
-
Iskustva onih koji se bave tim poslom kažu da je sasvim OK navi, mnogo bolji od standardnog.
- Koju god,
moraćeš jako ozbiljno da se pozabaviš njome, iGO, Sygic Truck, TomTom Go...
- Dobar je softver,
potrebno je samo malo navikavanja na interfejs i rad
- Na GMAPS imaš crvene deonice. Ignorisao si ih.
NDS je bio u offline ili online režimu?
-
Imao sam i gore situacije u BG-u npr... poslednju pre nekih (malo više od) mesec dana.
- Njihov algoritam rutiranja je odličan, daleko najbolji od svih navigacija prisutnih na tržištu.
- Drugar redovno koristi GMaps i mnogo više je vozio od mene po BG-i (tu je već dve godine).
-
Imam i rođaka koji je taksistu u BG-u. više decenija. Koristi sve dostupne navije i ogromno iskustvo.
Ima itekako pritužbi od njega i kolega na gmaps kao i na ostale navigacije.
Da li u ovim tvojim citiranim izjavama neko može da zaključi koje su to konkretne dobre ili loše osobine bilo koje navigacije.
Dakle, savetovao bih ti da se malo spustiš na zemlju, da navigacije koristiš onako i onoliko koliko tebi treba. Zar ti nisi kalibar koji može da savetuje nove članove i da prizemnim objašnjenjima pomogne u podešavanju neke navigacije. Doduše, siguran sam da možeš, ali nećeš. Nije tvoj nivo. Sdruge strane, ti ili ne želiš, ili ne umeš, da shvatiš suštinu modernih navigacija. Ti i dalje živiš u vremenu iGO navigacija bez danas neophodnog "saobraćaja u realnom vremenu".
Znam da ovakvim postovima kvarimo jednu veoma interesantnu temu. Ali, ti si je ionako već pokvario. Doveo si je do stadijuma da se mnogi članovi ustručavaju da te bilo šta pitaju. Jer ti ne želiš da pomogneš, a mogao bi, nego odmah udaraš packe i ubijaš ljude u pojam...
Ovo nije napisano ad hoc, ostavio sam da prenoći. Jer, za mene je uvek jutro pametnije od večeri.
P.S. Ipak, da se ni ja ne pravim toliko naivan. Jasno mi je da i tebi smeta činjenica što je Google Mapa besplatna navigacija, svima dostupna, i što tvoje evidentno iGO obrazovanje više nije toliko potrebno drugima... Jedino se čudim da u svojoj sujeti ne možeš da prihvatiš da je GOOGLE INSTITUCIJA... u svakom pogledu.