Natalna karta

Član
Učlanjen(a)
20.12.2009
Poruka
7
Ne videh nigde ovu temu, te odlučih da je ja napravim (prvo pa muško :D).

Ne razumem se u čitanje istih, pa ako je neko upućeniji voljan da mi rastumači moju u kratkim crtama, bio bih zahvalan yes3

Eve je :p

daisy14.png


Fala unapred :=
 
Član
Učlanjen(a)
30.07.2009
Poruka
165
Meni je radjena natalna karta (preko msn-a) :) Ali, 95% toga je bilo tacno. Lik koji mi je radio natalnu kartu je tad imao 17 godina! Jednostavno, postoje ta pravila u astrologiji, pa hteli mi da priznamo ili ne, astoloska obelezja, procena licnosti, natalne karte... To jeste tacno.
 
Učlanjen(a)
08.07.2010
Poruka
490
Ne znam koliko je tačno... sve te predispozicije i uklapanja planeta ipak ne mogu definisati jedan život ili jednu osobu, svi mi smo toliko kompleksna bića, izatkana od gomile kontradiktornosti, uverenja, uticaja okoline, genetike... Suviše je surovo biti u granicama jednog kruga sa 12 podeoka i reći: e to sam ja... Pojam sudbine mi takođe nije jasan, suviše mi je nelogična ta sudbina...:vorred:

Ipak, da ne bih bila tvrdoglava kao mazga, ostaviću prostora da možda, možda postoji nešto u tim natalnim kartama specifično, istina je da umem nekad iz hobija da se malo bavim tim, ali ne uzimam to zdravo za gotovo već kao jednu zanimaciju, ili jedno istraživanje, bolje da ga tako definišem pošto sam svestrana i radoznala.

Ako ima ovde onih koji umeju da tumače natalne karte, pa hajde javite se pa da malo istražujemo :) Ili naučimo nešto... Ionako imam par pitanja na ovu temu...
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dragi, moji, zvjezdoznalci!
Nemojte da se ljutite, ali moram da kažem svoje mišljenje o svemu tome - natalnim kartama, horoskopima i ostalim planetarnim lakrdijama. Ukratrko rečeno, mislim da je sve to nepotrebno i uzaludno trošenje intelekta i vremena. Druga je stvar, ako neko nema ili ne umije ništa pametnije da radi, onda mu dođe kao zanimancija da ganja zvijede po beskrajnom nebu!
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Ne znam da protucamim tvoju natalnu kartu ali stavicu znacenje kuca u natalnom horoskopu pa ako hocete mozemo kasnije da vidimo sta znaci koja planeta u odredjenoj kuci...

Znacenja kuca, planeta i aspekti

Ako planeti u natalnom horoskopu predstavljaju odredjene energije, a znakovi nacin na koje te energije djeluju, onda kuce opisuju podrucja zivota u kojima ce se ta aktivnost odvijati. Kao sto od dvanaest znakova zodijaka svaki opisuje razlicite ljudske kvalitete pod istim krovom, tako i dvanaest kuca predstavlja razlicita polja zivotnog iskustva.

1.kuca: ulazna vrata u vlastiti svijet: kako vidimo sami sebe; reakcija na vlastito, okruzenje; kako nas drugi vide; fizicke karakteristike;kako pokrecemo akcije; poceci.
Ova kuca znaci nasu osobnost, lice koje pokazujemo kada smo u drustvu drugih ljudi. To se ne mora poklapati sa misljenjem koje imamo o sebi, vec prije pokazuje kako drugi gledaju na nas i kako nas prihvacaju u razlicitim drustvima. Tocan polozaj pocetka prve kuce tradicionalno je poznat kao Ascendent. Ascendent znaci i nacin na koji odrzavamo i ipoljavamo svoje unutarnje motivacije i psiholoske potrebe u nasoj neposrednoj okolini. Iz njega se vidi i prvi utisak koji ce drugi steci o nama.

2. kuca: proces vrednovanja; koliko cijenimo sami sebe; kako i koliko snto svjesni vlastitog tijela i izgleda; kako razvijao urodjenesposobnosti; odnos prema novcu i imovini; emotivna vezanost za stvari.
Druga kuca govori o ponasanju, misljenju i materijalnim dobrima koja smatramo vaznima. Isto tako se istice i nas odnos prema onome sto smatramo vrijednim, te prema nasim htjenjima. Ova kuca se bavi i onim sto ostvarimo vlastitim trudom i vezana je uz imovinu i financijsku sigurnost uopsteno.

3. kuca
: komunikacije; sposobnost analiziranja; rana i najbliza okolina; skolski dani; rodjaci; braca i sestre; kratka putovanja.
[
Treca kuca sugerira nacin na koji se ponasamo u svom svakodnevnom zivotu i kako se odnosimo prema svojoj svakodnevnoj okolini. Cesto je ova kuca od velike vaznosti u procjeni mentalnog ustrojstva pojedinca. Ova kuca je i kuca familije (izuzev roditelja), bliskih susjeda i isto takvih prijatelja.

4. kuca
: dom i obitelj; osjecaj pripadanja; psiholoske osnove; kakvi smo u privatnosti; utjecajan roditelj; uvjeti zivota u djetinstvu; kasnije godine zivota
Ova kuca se bavi stvarima koje imaju veze sa domom u kojem zivimo, nasom obitelji i nasem odnosu prema svemu tome. Isto tako oznacuje i nacin na koji se cesto zavrsavaju dogadjaji u nasem zivotu i, buduci da otkriva situaciju u nasem domu, na neki nacin je i temelj egzistencije.

5. kuca: kreativni instinkti; potreba za spontanim izrazavanjem; djeca; kako volimo; Ijubavne afere; slobodno vrijeme; spekulacija
Ova kuca znaci kreativnost i zabavu. Isto tako se bavi i nasim odnosom prema djeci i rezultatima rada i razmisljanja. Pokazuje nacin na koji izrazavamo svoje kreativne sposobnosti i izuzetno je vazna u procjeni nase ljubavne prirode.

6. kuca
: dnevna rutina; posao; prakticne sposobnosti; tehnika; odnosi sa poslodavcem/zaposlenima; zdravlje
Ova kuca pokazuje kako se odnosite prema radu uopsteno, a narocito prema poslu kojim zaradjujemo za svakodnevni zivot. Isto tako, znaci i nas odnos prema hrani, nacinu prehrane i fizickom vezbanju. Pokazuje i opstu sliku naseg zdravstvenog stanja.

7. kuca
: partneri; brak; sudski procesi; izazovi; otvoreni neprijatelji; kako suradjujemo ili se natjecemo s drugima.
Sedma kuca pokazuje nacin na koji se odnosimo prema drugim ljudima u svom zivotu. To mogu biti svi poslovni partneri. narocito bracni partner, otvoreni neprijatelji, ali i priroda okolnosti u kojima moramo razviti kooperativni duh da bismo uspjesno ostvarili svoje ciljeve u zivotu.

8. kuca: bliski odnosi; seks; novac i imovina drugih Ijudi; nasljedje; smrt i ponovno radjanje; krize; promjene.
Osma kuca oznacava nase razne interesu u zivotu. To je nas odnos prema seksu, nivo do kojeg zelimo otkrivati tajne zivota, odnosu prema davanju i uzimanju. Ova kuca je kuca transformirajucih principa u ljudskom zivotu i oznacava dogadjaje kao sto su rodjenje i smrt i, kako je vec prije spomenuto, seks. Isto tako oznacava i materijalna dobra do kojih ne dolazimo vlastitim naporom, vec kroz druge ljude u svom zivotu (npr. nasljedstvo, itd.).

9.kuca
: apstraktno misljenje; religija; visa naobrazba; ucitelji; putovanja i povezanost s inostranstvom.
Deveta kuca pokazuje nas odnos prema studijima, ucenju uopce i stav prema apstraktnim stvarima kao sto su filozofija i religija. To je kuca dalekih putovanja i razumijevanja drustvenih prilika i zakona.

10. kuca:
status i uloga u javnosti; karijera; ambicije; kako postizemo svoje ciljeve; dominantan roditelj; odnosi sa nadredjenima; tendencija da dominiramo ili budemo dominirani. Deseta kuca odredjuje nase zivotne ciljeve i ono sto nas motivira da budemo bolji nego sto jesmo: Tu se govori o nasem trudu, ostvarenju zelja i nagradama za napore. Ova kuca se bavi drustvenim statusom i karijerom kroz koju se taj status ostvaruje. Tocka pocetka desete kuce poznata je kao Medium Coeli (M.C.) tj. Zenit i najvisa tocka na nebu u trenutku naseg
rodjenja, te tako jedan od najvaznijih planeta u horoskopu.

11. kuca
potreba za kontaktom s drugima; kako primamo Ijubav: prijateljstva; ideali i nade koje dijelimo; grupne aktivnosti. Ovo je kuca prijatelja i drustva u kojima se krecemo. Sredina u kojoj rado boravimo na neki nacin oznacuje i nasu zivotnu filozofiju. Jedanaesta kuca objasnjava nacin na koji sudjelujemo u drustvenom zivotu i opcenito nase drustvene veze, ali i podrucje aktivnosti u kojima se sire nase ideje o tome kako se treba izraziti.

12. kuca
: podsvijest; sto projektiramo na intimne veze; snovi; skriveni strahovi i neprijatelji; pozrtvovnost; sluzenje visim ciljevima. Svatko od nas ima neki dio svoje prirode koji nije u stanju u potpunosti razumijeti. To nam stvara odredjene poteskoce jer trazi kanal da se izrazi, a istovremeno se mora njime pazljivo baratati da nas ne dovede u neugodnosti. O prirodi takvih energija nam govori dvanaesta kuca. Isto tako oznacava i skrivene veze i neprijatelje, te cinioce koji nas ometaju u djelovanju.

Sve kuce u horoskopu medjusobno su povezane i ne smijemo ih promatrati izdvojeno. Vrlo su vazni planeti koji se nalaze u odredjenim kucama, jer oni pojacavaju ili ublazavaju njihovo djelovanje. "Prazne" kuce imaju manje vaznosti nego "pune", no to ne znaci da ta podrucja zivota ne postoje.

 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
I KUĆA.....


I kuća

Prva kuća, na čijem je vrhu ascedent, označava prvenstveno ličnost osobe, ego, telo, figuru, oblik, izgled, kožu, rast, rizike i opasnosti za telo, ličnost. Iz nje je moguće sagledati potencijale dugovečnosti, zaštite i čuvanja života i zdravlja, snagu organizma, osobine i telesne crte, navike, narav, raspoloženje, karakter, ponašanje. Pored toga I kuća govori o patriotizmu, zemlji življenja, opštim uslovima. Označava takodje očevu majku, majčinog oca, glavu....Lilit u prvoj kući

U detinjstvu ovakve osobe imaju osećaj uskraćenosti, zapostavljenosti i potcenjenosti. Misle da su u senci drugih ličnosti, da su drugačije od ostalih i imaju duboko ukorenjen osećaj inferiornosti. Tokom mladosti su prisutne frustracije u običnim svakodnevnim odnosima. Osoba pokušava da ih neutrališe privlačenjem pažnje na sebe, ali se često dešava da privuku pogrešnu vrstu pažnje i to stvara nove frustracije.

Kasnije osoba stiče osećaj identiteta kroz svoje talente i rad, a ne preko svoje ličnosti. To su depersonalizovane i veoma ekstrovertne ličnosti, koje posmatraju život kroz njegove spoljašnje manifestacije i to dosta objektivno. Na taj način ličnost razvija svoje samopouzdanje, postaje emocionalno slobodna i zadovoljava svoju veliku želju i potrebu za ličnim identitetom.Ove osobe imaju sklonosti ka literaturi, estetici i zadovoljstvima koje pruža profesija. Veoma često poseduju posebne nadarenosti i talente. One žive u velikoj meri u objektivnom svetu koji je oko njih, a u mnogo manjoj meri u svom unutrašnjem intimnom svetu. Zbog aktivnog učešća u svemu što ih okružuje, ponekad zbog velike konzumacije onoga što je zajedničko, svojoj okolini mogu delovati sebično, ali one to u stvari nisu. Naprotiv, spremne su da drugom daju i onda kada je to na njihovu štetu.

Više su orijentisane na karijeru nego na brak i porodicu, ali poštuju drugu ličnost i prihvataju razlike koje postoje između njih. Tu naročito dolazi do izražaja njihova objektivnost. Njihov eros je rafinisan, ali često pomalo zapušten, kao i mnoge druge subjektivne kategorije ovih ličnosti. Dobri su partneri u seksu i znaju da fokusiraju svoju pažnju tokom ljubavnog čina na partnera. Nemaju nikakvih problema sa orgazmom i lako ga doživljavaju, pa se zato i mogu posvetiti zadovoljenju partnera. Veoma su zavisni od seksa i potrebno im je da ga redovno upražnjavaju. imanja ljubavi.


Venera u prvoj kući

Osobe sa ovakvim položajem Venere veoma često dobro izgledaju. Imaju krupne oči, pune usne i elegantnih su pokreta. Vole zabavu i veselje i znaju da uživaju u životu. Popularni su i lako osvajaju simpatije drugih. Srdačni su i druželjubivi, blagog i prijatnog temperamenta. Vole da flertuju.

Imaju uspeha kod pripadnika suprotnog pola. Lako dolaze do partnera jer su privlačnog izgleda i puni šarma. Smisao za diplomatiju im ne nedostaje, da bi dobili ono što žele skloni su da flertuju. Trude se da svima oko sebe ugode, a i njima samima je potrebna pažnja.Veoma vole umetnost i često i sami poseduju umetnički dar.


Merkur u prvoj kući

Označava da je reč o pričljivoj osobi, koja je zadovoljna kada može da podeli svoje mišljenje sa drugim. Osoba voli da istupa u javnosti i u tome obično ima uspeha. Na zabavama je u centru pažnje i diktira tempo. Odgovara joj uloga posrednika, snalažljiva je i inteligentna. Obično je mladalačkog izgleda, vitkog stasa, omanje glave, uvek sveža i nasmejana. Dosta će putovati. Ove osobe su često vezane za brata ili sestru.Jupiter u prvoj kući

Ovo su otvoreni, pošteni i plemeniti ljudi. Imaju svojstva predvodnika i prirodno privlače ljude uz sebe. Poseduju sposobnost za organizaciju. Otmene su prirode i sklone elitizmu. Poštuju hijerarhiju, preziru nered, nerad i izbegavanje obaveza. Često su krupne građe i moraju da se bore sa sklonošću ka prekomernoj telesnoj težini. Sebe najbolje pronalaze u visokom obrazovanju, filozofiji ili u inostranstvu.


Saturn u prvoj kući

U pitanju su veoma ozbiljne i samosvesne osobe. Važno im je šta drugi ljudi misle o njima. Zato mogu da se pretvaraju da su drugačiji nego što jesu, ali i da preuzimaju kontrolu nad stvarima koje se oko njih događaju. Ambiciozne su i marljive, stroge prema sebi, ali i prema drugima. Pouzdani su i privrženi. Ne menjaju se lako i čovek se na njih može osloniti. Znaju da budu tvrdoglavi i samovoljni, a ponekad i vrlo sebični.

Mars u prvoj kući

Ovo su ambiciozne osobe. Veoma su revnosne, pa u tome mogu i da preteruju. Vredne su, aktivne, energične i žustre. Poseduju veliku vitalnost i samopouzdanje. Njihove emocije se lako vide na njima i one ih ne sakrivaju, strasne su i usmerene na erotiku. Često imaju opasne želje i teže ka onom od čega se drugi sklanjaju. Hrabre su i nezavisne, ponekad gorde, ali svakako veoma ponosne. Nije ih lako ukrotiti, pogotovo ne na silu. Kod njih se stvari mogu rešavati samo lepim rečima.

Mesec u prvoj kući

Vaše emocije nisu skrivene i ne polazi vam za rukom da ih maskirate. One su svima očigledne. Vi ste stidljivi i skromni, ali volite promene. One su vam potrebne da bi ste dobro funkcionisali.Povremena putovanja i nova poznanstva su ono što vas ispunjava. Dosta lako potpadate pod uticaj okoline. Vaše psihičko stanje u velikoj meri zavisi od vašeg izgleda i utiska koji ostavljate na druge ljude. Kapriciozni ste. Ponekad ste promenljivog raspoloženja i previše plačljivi. Često okruglo lice.


Uran u prvoj kući

Uran u prvoj kući govori o osobi sa iznenadnim izlivim energije, naglim i naprasitim. Originalnog su duha, ali zbog svoje naglosti znaju često da nepotrebno lutaju dok stignu do cilja. Ipak su to uglavnom neobični ljudi, otvoreni za novo, pioniri mnogih promena i ponekad neshvaćeni od svoje okoline. Ponekad imaju i sasvim neobičan izgled. U životu ih očekuje dosta promena koje su sve nagle i neočekivane.


Sunce u prvoj kući

Vi ste samouverena osoba, sigurna u sebe i u stanju da u to ubedi svoju okolinu. Dobar ste organizator, namećete svoju volju vrlo uspešno. U tome ste veoma spontani, ekstravertni. Na vas nije lako uticati jer ste egocentrični, svesni ste svojih vrednosti i jaka ličnost. Jasno se izražavate, otmenih ste manira, dostojanstveni. Iz vas zrači prirodna toplina koja privlači vašu okolinu. Imate dobro zdravlje i dobro izgledate.

Neptun u prvoj kući

Ukazuje na osobe koje su sklone da nešto kriju i čuvaju tajnu u sebi. One teško pronalaze sebe, zbrkane su i nemaju jasan cilj pred sobom. Imaju veoma delikatan i osetljiv nervni sistem. Njihova priroda je takva da ispoljavaju širok raspon osećanja, od duboke depresije do nekontrolisanog ushićenja. Nesebične su i osećaju veliku ljubav prema čovečanstvu. Čeznu da putuju u daleke i egzotične zemlje.

Pluton u prvoj kući

Ukazuje na osobe sa velikom unutrašnjom energijom, koje osećaju potrebu da poseduju moć. Imaju naglašenu sposobnost samopotvrđivanja, dosta upadljivo ponašanje, jednom rečju reč je o jakim ličnostima. Šarm im ne nedostaje, vole da dominiraju i vode intenzivan seksualni život. Snažno utiču na ljude iz svoje okoline, ali ih se oni, ne retko, plaše ili bar pribojavaju. Često odaju utisak opasne osobe, a to ustvari i jesu.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
II kuća
Druga kuća ukazuje na lične sposobnosti, sticanje materijalnih sredstava, borbenost, sporove, sukove, štete, plen, žrtve, sve vrste proizvoda, poklone, sticanje i zadržavanje bogatstva, nabavke, zalihe, namirnice, osiguranje, drage predmete, sposobnosti plaćanja. Uz to govori nam o široj porodici, članovima domaćinstva, izdržavanim ili čuvanim osobama, potčinjenima, trgovini, razmeni, promenama, berzama, državnoj blagajni i finansijama. Odredjuje oči, lice, govor, način ishrane....

Tradicija ovu kuću prvenstveno opisuje kao kuću bogatstva, finansija i imovine. To ukljucuje i dragocenosti, pre svega pokretnu imovinu (ali i nepokretnu ako je u službi pokretne), nacin na koji se osoba odnosi prema novcu, smisao za gomilanje ili trošenje novca, i sve ono sto u tom polju dajemo drugima.

U značenja ove kuće spada i govor, način na koji osoba komunicira, kvalitet govora, moć oratorstva, smisao za predavaštvo, ili pak, biznis, takt, i u širem smislu glas, njegova svojstva, talenat za pevanje, spikerske poslove i slično.

Ova kuća bavi se i porodicom, i onom u kojoj smo rodjeni i onom koju stvaramo, posmatrajući i ukućane. U sirem smislu, to je bliža rodbina i svi oni o kojima brinemo kao da su sastavni deo porodice.

Specifična značenja ove kuće odnose se i na drugi brak neke osobe, kao i na osobe koje mogu da ugroze brak. Zbog toga, pojedine kombinacije koje se odnose na ovu kuću, daju osobi velike seksualne apetite. Druga kuća je 8. kuća brojano od 7. i predstavlja dugovečnost ili prekid prvog braka.

Lilit u drugoj kući


Još od detinjstva postoji neobično jaka potreba za emocionalnom sigurnošću. Tada osoba pokušava da se blisko veže za neku osobu,obično brata ili sestru. Međutim, to ne rešava problem već stvara frustraciju zbog takve zavisnosti. Ta klimava veza se na kraju završava i osoba se oseća usamljenom i još nestabilnijom.

U fazi daljeg emocionalnog sazrevanja Lilit stvara unutrašnju potrebu da osoba izrazi objektivne vrednosti svoga uma, mašte i kreativnosti. Samo tako ona se može osloboditi osećaja nesigurnosti i razviti osećanje sopstvene vrednosti prema sebi i drugima. Njeno sazrevanje i oslobađanje može doći samo uz pomoć objektivnih vrednosti intelekta, kreativnosti i talenata koji su u njoj. To je jedini ispravan put.


Ovim osobama ne nedostaju materijalne vrednosti. Do njih dolaze zbog preteranog instinkta i potrebe za sigurnošću i prvo tako pokušavaju da kompenzuju svoju frustraciju. Međutim, materijalne vrednosti ih drže zarobljenim zbog stalne opasnosti da ih izgube koja dolazi spolja. Zato nagomilavanje materijalnih dobara ne razrešava njihove probleme oslobađanja i emocionalnog sazrevanja. Osoba mora da shvati da materijalno sticanje ima svoju svrhu, ali da samo po sebi nije cilj. Jer Lilit zahteva nelično ponašanje da oslobodi mentalne potencijale koji mogu osobi doneti toliko potrebnu unutrašnju sigurnost. Sticanje materijalnih dobara je subjektivno tj. lično i ne može dovesti do oslobađanja pozitivne energije koju poseduje Lilit.

Kada osoba usmeri svoju energiju na intelektualne i duhovne vrednosti, kreativnost i talente, tada postepeno nestaje duboki osećaj nesigurnosti. Što pre osoba to shvati i potisne egoističko-materijalne vrednosti u drugi plan, dajući prednost nematerijalnim i univerzalnim vrednostima, pre će biti slobodna i postiće emocionalno ispunjenje.


Venera u drugoj kući


Osobe sa Venerom u drugoj kući imaju sreće sa finansijama. Materijalno su zbrinuti i često zarađuju od umetnosti, prodaje umetničkih predmeta, nakita, parfema i drugih luksuznih stvari. Vole da troše novac na zadovoljstva i ugodan život. Muškarci troše na žene i često žive boemskim životom, vole igre na sreću i kockanje.

Novac im puno znači u životu i dosta su angažovani da ga što više zarade. Svoje materijalno stanje poboljšavaju ulaskom u brak. Šarmantne su i privlačne osobe. Vole erotiku i seks i znaju da uživaju u njima. Partner treba dosta da se trudi da bi ih zadovoljio. Inače, to su osobe zadovoljne sobom i svojim životom.


Merkur u drugoj kući

Pažnja ovih osoba je usmerena na sticanje materijalnih stvari, najviše novca. U tome su sistematični, praktični i polazi im za rukom. Do prihoda dolaze najčešće intelektualnim radom, pisanjem, izdavaštvom, ali i preko trgovine. Poseduju imanje u papirima. Ponekad lako izgube novac koji su stekli, pa je njihova finansijska situacija podložna promenama. Vole da čitaju dobre knjige, a pisanje pisama je njihova najomiljenija korespondencija.


Jupiter u drugoj kući

Prisustvo Jupitera u drugoj kući ukazuje na vrlo dobre finansijske aspekte. Ove osobe nemaju problema sa materijalnom stranom života. Novac se za njih prosto lepi. Ostvaruju prihode i dobitke od javnih poslova, spoljnje trgovine, izdavaštva i banaka. Često imaju sklonost ka preteranom trošenju para i potrebno je da nauče da obuzdavaju ovu osobinu jer mogu zapasti u finansijske probleme. Ali i tada se nekim čudom izvuku iz svega toga.


Saturn u drugoj kući

Ovo nije povoljan pokazatelj kada je u pitanju sticanje materijalnih vrednosti. Osoba ima problema sa materijalnom situacijom i može je razrešiti samo uz naporan rad. Istrajnost i žilava energija su prisutni. Pristup stvarima je praktičan ali, obavezno konzervativan. Često ove osobe vole antikvitete i imaju uspeha u poslu sa njima. U životu su upućene uglavnom na starije osobe od sebe.

Mesec u drugoj kući

Ovo je najčešće znak promenljivog materijalnog stanja. Novac dolazi od mase ljudi, pa je onda povoljno bavljenje maloprodajnom trgovinom i sličnim delatnostima u kojima učestvuje veliki broj ljudi. Kod muškaraca izvor novca može biti žena, najčešće majka ili supruga, ali i prodaja stvari koje žene masovno koriste. Sigurnost je od presudnog značaja za bilo koju vrstu veze, kako poslovnu tako i emotivnu.


Mars u drugoj kući

Ovo je pokazatelj da osoba dolazi do novca i imetka uz napor i veliko zalaganje. Ali i pored toga novac se olako i brzo troši, ponekad i više nego što ga se ima. Zbog toga osoba nikad nema materijalnih rezervi.Da bi došla do novca spremna je i na rizične poduhvate. U svemu što radi postoji takmičarski duh, a ponekad i gramzivost. Tvrdokornost i nepopustljivost su naglašene osobine. U ishrani ovih osoba dominira meso i prerađevine od mesa.


Uran u drugoj kući

Ove osobe prate velike promene ekonomskih prilika i finansijske situacije. Ima puno uspona i padova i svi oni dolaze naglo i neočekivano.Poseduju veliki smisao da otkriju nove metode pomoću kojih bi došli do novca. Spremni su i na rizik da bi zaradili, iako to često ne zavisi od njih nego od spoljašnjih uslova. Ishitreni su u svojim reakcijama. Treba da se čuvaju finansijskog sloma i bankrota.


Sunce u drugoj kući

Svi uslovi za ekonomsko blagostanje su tu. Imate povoljne okolnosti u životu koje znate da iskoristite. Sposobni ste da zaradite novac i da ga pametno valorizujete. Samo ponekad volite da trošite na luksuz i otmenost. Sunce u drugoj kući smanjuje negativne uticaje koji postoje u svačijem životu. Ako Sunce ima dobar položaj u odnosu na druge dobre planete, kao što su Mesec, Venera i naročito Jupiter, bogatstvo vam ne gine.


Neptun u drugoj kući

Ovo su pomalo ćudljive osobe ali sa sposobnošću kreativnog delovanja. Imaju dobar ukus, osećaj za oblik, formu i takt. Nemaju jasan osećaj za novac i često veoma neuobičajene izvore prihoda. Ponekad je reč o tajnom i nelegalnom novcu. Loše su sreće u špekulacijama. Mogu ostvarivati zaradu kroz poslove vezane za vodu. Nedovoljno su izdržljive i često prisežu stimulativnim sredstvima, alkoholom, nikotinom,..


Pluton u drugoj kući

Kod ovih osoba je naglašena potreba za sticanjem, ali i želja za stvaranjem. One pokazuju izuzetnu zavisnost od novca i spremne su svašta da učine da bi ga se domogle. Nisu im strani ni nezakoniti poslovi. Kroz prizmu novca i materijalnog bogatstva posmatraju svet i ljude oko sebe i može se sa pravom reći da su opsednute novcem. Žele da upotrebe novac da bi kontrolisali druge ljude i stavili ih u funkciju svog bogaćenja.
 
Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
III kuca

Mesec u trećoj kući

Imate radoznao i prilagodljiv um. Vešti ste u kominikacijama sa okolinom i to i usmeno i pismeno. Lako ulazite u emotivne veze, ali ih lako i ostavljate. Imate problem uspostavljanja čvršće i trajne sentimentalne veze. Više ste skloni maštanjima nego delanju. Volite da putujete i da menjate mesto boravka. Odnos sa braćom ili sestrama igra važnu ulogu u vašem životu. Duhoviti ste i interesantni za društvo.

Saturn u trećoj kući

Ljudi dosta spori u razmišljanju i izražavanju. Međutim u pitanju su veoma duboka i logična rasuđivanja, sa sklonošću da se problem istražuje do srži, pa zato deluju sporo. Imaju komplikovane odnose sa svojom okolinom i bliskim rođacima. Ponekad se razvija rivalstvo sa bratom ili sestrom. Stvari im u životu ne idu lako od ruke pa moraju dosta da se trude da bi postigli cilj. Opterećeni su nepotrebnim strahovima, brigama i kompleksima.


Jupiter u trećoj kući

Osobe vole da putuju i to im se često i ostvaruje. Imaju naglašenu moralnost i optimizam, visoko obrazovanje i filozofski način razmišljanja. Njihovi rođaci i prijatelji ih podržavaju i pružaju im pomoć. Uspevaju da svoja uverenja pretvore u dobit. Imaju bezbrižan stav prema životu i želju za brojnim vezama. Pričljivi su i gladni novih saznanja. U tome znaju da preteruju pa postoji opasnost da se upuste u tračeve.

Merkur u trećoj kući

Merkur se ovde odlično oseća. Govori o intelektualno jakim osobama, koje vole da pišu i putuju. Vrlo se lepo izražavaju, dinamične su i spretne u komunikacijama sa okolinom. Pored njih vam nikad neće biti dosadno. Veoma su radoznale, ponekad i preteruju u tome, vole da uče i imaju logičan način razmišljanja. Ponekad su previše pričljive. Mogu imati problema sa slabim nervima. Potrebno je da se čuvaju opasnosti na putovanjima.]

Venera u trećoj kući


Venera u trećoj kući ohrabruje druge na konverzaciju. Ove osobe su lepog vaspitanja, prvržene porodici i prijateljima. Saosećaju sa drugim ljudima i veoma su lagane za saradnju. Vrlo su prilagodljive i snalažljive. Vesele su i prijatne, pa lako privlače društvo. Naklonjeni su estetici i lepim manirima. Izražavaju se biranim rečima i vole kniževnost i umetnost.

Vrlo su receptivnog duha i učenje im ide od ruke. Vole da putuju i sklapaju nova poznanstva. Vole da ugađaju drugima, a naročito osobama do kojih im je stalo. Seks i erotika im nisu najvažnije stvari na svetu. To im je još jedan način da ugode drugima i učine da im je prijatno u njihovom društvu.

Neptun u trećoj kući

Reč je o osobama koje imaju razvijenu sposobnost da razumeju druge ljude, zahvaljujući pre svega svojoj osećajnoj prirodi. Imaju naglašenu fantaziju i maštovitost pa ih to može odvesti na pogrešne zaključke i zamagliti um. Njihova priroda je veoma mistična, takve su im sklonosti i težnje. Zainteresovani su za duhovni život i spiritualni razvoj. Povremeno mogu biti veoma nadahnuti i kreativni. Skloni su obmanjivanju i samoobmanjivanju.

Sunce u trećoj kući

Vi ste izuzetno komunikativna osoba koja se jasno izražava, ima smisla za literaturu i medije. Obrazovanje i učenje vam idu od ruke i imate blistavi intelekt. Volite da gajite puno poznanstava, rado ste viđeni u svojoj okolini, među susedima i prijateljima. Vaši odnosi sa braćom i sestrama su na zavidnom nivou. Dinamični ste, volite da putujete i na tim putovanjima upoznajete nove osobe i proširujete svoje vidike

Uran u trećoj kući

Daruje pronalazački duh i inteligentno izražavanje. Ove osobe mogu biti sjajni mislioci ili pisci, ali i ekscentrični čudaci. Vrlo su intuitivne i imaju izvrsnu moć opažanja. Leže im prirodne nauke i matematika. U odnosima sa braćom i sestrama imaju uspone i padove, a često u životu moraju da se odvajaju od svojih bližnjih. Veoma su aktivne i ne štede svoju energiju. Treba da budu pažljivi u saobraćaju i na kraćim putovanjima.


Mars u trećoj kući

Energične, ponekad svadljive i samostalne osobe. Vrlo su realne i stvari nazivaju pravim imenom. Međutim, dešava se da zbog svoje brzopletosti pogreše. No, to ih neće pokolebati da nastave dalje. U komunikacijama znaju da budu napadni, britkog su uma i ponekad zajedljivi. Dešava se da imaju porodičnih svađa sa rođacima i pehove na putovanjima. Vole literaturu, proučavaju je, a ponekad i sami pišu.

Pluton u trećoj kući

Ove osobe deluju detinjasto, ali uspevaju da izvrše ono što su naumili. Često su to veliki poduhvati jer su ovo veoma inteligentne osobe, prilično širokog dijapazona znanja sa izraženom kreativnošću. Druge ljude ne shvataju baš najbolje mada imaju potrebu za komunikacijom. Moć opažanja im je naglašena. Imaju potrebu i smisao za privatnost. Znaju da budu cinični i da obmanjuju okolinu. Treba da se paze u saobraćaju.
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1
da li iko od vas moze da mi pomogne kako da rastumacim moju natalnu kartu, ok znam da svi smaraju da im se rastumaci i znam da dugo traje ali mene samo zanima dal neko moze da me uputi u to, kako da naucim te stvari, ima li neka knjiga gde to moze da se nauci ili sajt? zanima me astrologija a kako ne bih nikoga smarala da mi tumaci natalnu kartu odlucila sam da se pomucim sama samo ne znam odakle da pocnem..
 
Natrag
Top