"Naši" su najbolji!

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.508
Kad španski listovi biraju idealne timove Mondijala, a njihova reprezentacija nije prošla grupu, ovo su ekipe, jasno, svako svoga hvali...

sport-marka273473020140715185335.jpg


Ankete su u Španiji pravi "Vox populi", pre svega jer tamošnji stanovnici imaju kulturu kupovanja novina, a i naviku da učestvuju u anketama.

Jasno, u kupovini se opredeljuju, kada je fudbal u pitanju prema klubovima za koje navijaju, pa je jasno da "Madridisti" isključivo čitaju "Marku", dok se navijači "Barselone" po tradiciji vezuju za "Sport" u većoj meri i nešto manje za "Mundo Deportivo".

Ovi mediji ne skrivaju navijačku opredeljenost i to se jasno vidi iz tekstova, a i same ankete odražavaju raspoloženje navijača.

Oba vodeća lista su sprovela ispitivanje, tačnije izbor za tim Mondijala.

U Kataloniji su čitaoci "Sporta" izabrali sledećih jedanaest:

Nojer,
Lam, Tijago Silva, Humels, Roho,
Maskerano, Kros, Rodrigez,
Roben, Miler, Mesi.


Čitaoci "Marke" su birali ovako:

Nojer,
Lam, Humels, Vlar,
Kros, Kedira, Maskerano, Rodrigez,
Roben, Miler, Di Marija.


Kao što i sami vidite, oko Nemaca nije bilo puno neslaganja, Nojer, Lam, Humels i Miler su u oba tima. Ali, čitaoci "Marke" su ubacili i Kediru koji je igrač Reala. Njima takođe nije palo na pamet da glasaju za Mesija, ali je tu Di Marija koji je bio povređen u poslednja dva meča. Jasno, napravili su mesto i za Krosa i Hamesita Rodrigeza, pa idealni tim ima dvojicu sadašnjih, dva buduća (Hames, Kros) i jednog bivšeg igrača Reala (Robena).

Katalonci su bili nešto realniji, ugurali su Mesija, ali i Tijaga Silvu koji je večita želja Barse. Naravno nije bilo mesta za Di Mariju, a glasali su za Krosa, iako je bila javna tajna da dolazi u Real. Slično je i sa Hamesom.

Takođe nemojte da vas čudi što je Argentinac Roho u "katalonskom" timu, bio je dovođen u vezu sa Barsom pred Mondijal.

I kod trenera ima razlike, "Madridisti" su za selektora proglasili Leva, a naravno, čitaoci "Sporta" veruju da je najbolji trener na Mondijalu bio Van Gal, jasno bivši trener Barselone.
logo-news.png
 
Natrag
Top