Nase mesto u Galaksiji

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Mire Prrvo bi morao da dokazes da postoji centar svemira, sto je skoro sigurno netacno, i planete ne bi trebalo da se udaljavaju, jer je gravitacija u galaksijama previse jaka, i nadjaca tamnu energiju koja ubrzava sirenje svemira. Cak je gravitacija izmedju bliskih galaksija isto previse jaka, zato cemo se mi sudariti sa Andromedom.
Mi smo negde na sredini mlecnog puta, ne na kraju.
Sto se tice boja, napisao sam da bi mi videli samo bezbojni gas, te boje se dodaju da bi razlikovali razlicite elemente u njima, nisu stvarno sareni.
Vreme je itekako povezano sa materijom i kretanjem, i daleko je od imaginarnog pojma, procitaj malo o teoriji relativnosti.
Sto se tice pitanja "sta je bilo pre velikog praska" jedini iskren odgovor je da nemamo pojma.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Centar u stvari ne postoji ako je svemir beskonacan,medjutim ako je konacan onda se odredjivanje centra meri prilicno logicnim putem,znaci prvo treba definisati svemir!
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ne samo da je to kraj nego su cak novim teleskopom otkrivene nove galaksije koje uopste ni ne lice na ove nase i cak nekoliko miliona crnih rupa!
Kod:
http://www.muskiportal.com/teleskopom-wise-otkrivene-nove-galaksije-i-milion-crnih-rupa/?PageSpeed=noscript
609x424xcrne-rupe.jpg.pagespeed.ic.tb98RgtAIs.webp
 
Učlanjen(a)
02.11.2014
Poruka
40
Ma liće one na naše, galaksija mora biti onakva kakva je unutar zakona fizike, nema odstupanja. Ono što je zbunjujuće kod tih novootkrivenih je njihova jačina infracrvenog spektra, a budući da su ekstremno masivne crne rupe u njihovom središtu to nije ni čudo zbog njihovog zračenja.
Jedino što je tu čudno je zašto te rupe imaju toliku masu ali ono.. I crna rupa u središtu naše galaksije će imati puno veću masu kad se spojimo sa andromedom.
Vrlo vjerojatno da su te galaksije savim normalne samo su preživjele mnogo sudara sa drugima
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa ni zakoni fizike nisu bas fiksni,a i za same rupe se nezna sa sigurnoscu sta predstavljaju,moguci putevi u druge svemire ,druge dimenzije ili pak jednostavno zvezde koje su se urusile u sebe,medjutim to sto gledamo kroz teleskop mozda se dogodilo ,a mozda tek treba da se dogodi,ni to nije sigurno...sve su to teorije i nagadjanja na kraju neko mora da primi platu zar ne...
 
Natrag
Top