Šta je novo?

Napadnuti novinari Vijesti i Dana

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Napadnuti novinari Vijesti i Dana


Podgorica -- Dopisnici "Vijesti" i "Dana" iz Pljevalja, Goran Malidžan i Božidar Jelovac, napadnuti su nakon tribine koalicije Evropska Crna Gora u tom gradu.

Kako se navodi, Malidžan i Jelovac su napadnuti sinoć, prvo verbalno od pristalica vladajuće koalicije, koji su im upućivali preteće poruke, a potom je došlo i do fizičkih nasrtaja na novinare.

U pretnjama, kako se navodi, prednjačili su bivši pljevaljski policajci Goran Čavić i Slavko Rončević, koji su novinarima pretili da će im se " krvi napiti jednog dana".

Malidžan i Jelovac su napad prijavili policiji, a o incidentu je obavešteno i tužilaštvo.Izvor:
B92.net
 
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Privedeni napadači na novinare


Podgorica -- Crnogorska policija privela je Gorana Čavića i Slavka Rončevića, osumnjičene za napad na novinare "Vijesti" i "Dana" u Pljevljima.

"Po izvršenoj identifikaciji, oni su pozvani i pristupili su u službene prostorije Područne jedinice Pljevlja, gde su prikupljena obaveštenja u svojstvu građana. Nakon uzimanja izjava, oni su procesuirani nadležnom tužilaštvu u skladu sa zakonom", navela je policija.

Istovremeno, crnogorski premijer Igor Lukšić osudio je napad na dopisnike "Vijesti" i "Dana" iz Pljevalja, Gorana Malidžana i Božidara Jelovaca, koji su sinoć napadnuti nakon tribine koalicije "Evropska Crna Gora" u tom gradu.

Oni su prvo verbalno napadnuti od pristalica vladajuće koalicije, koji su im upućivali preteće poruke, a potom je došlo i do fizičkih nasrtaja na novinare.

Lukšić je u Bijelom Polju kazao da osuđuje napada na novinare, ukazuju i da je u pitanju neprihvatljiv čin.

"Apsolutno osuđujem svaki incident koji podrazumeva napad na novinare i to sam više puta isticao, odnosno promovisao politiku koja treba da zaštiti slobodu medija. To što se desilo u Pljevljima je apsolutno neprihvatljivo i ne sme da se dešava", rekao je on.

Lukšić je kazao da su zlonamerni i tendenciozni navodi da je na napad na novinare došlo nakon što je on na predizbornom skupu koalicije "Evropska Crna Gora" optužio "Vijesti" i "Dan" da su se stavili u službu opozicije.

"Smatram da Vijesti i Dan nisu nezavisni dnevnici, već da su opozicioni dnevnici. Sloboda medija podrazumeva i slobodu da se vi svrstate, ali nije fer i nije pošteno da građanima prodajete da ste nezavisni, a zapravo niste, nego ste vrlo svrstani", naveo je on.


Izvor:
B92.net

 
Top