Napad na olimpijca u Novom Sadu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Napad na olimpijca u Novom Sadu
[/h] Izvor: B92


Srpski reprezentativni strelac Nemanja Mirosavljev fizički je napadnut u Novom Sadu, a zbog zadobijenih povreda u obračunu sa komšijom obustavio je treninge.

6878938064f7c49378af8e501023062_orig.jpg
Njega je dok je snimao ćerku kako vozi bicikl ispred zgrade napao komšija, vređajući ga na ličnoj i političkoj osnovi, zatim ga je i udario pesnicom i nogom.
Mirosavljev je tokom celog petominutnog incidenta i više pretnji sačuvao prisebnost i nastavio da snima, pa je kompletan napad snimljen i postavljen na Youtube.
On je izjavio da je zbog povreda prestao da trenira i da će se to sigurno negativno odraziti na njegove pripreme za Olimpijske igre u Londonu ovog leta.

Incident se dogodio juče ispred zgrade u kojoj Mirosavljev živi sa svojom porodicom. Preegledan u Urgentnom centru u Novom Sadu, gde su mu konstatovane povrede u predelu stomaka i vrata, zbog čega nosi longetu.

"Nakon što me je dva puta udario odmah sam pozvao policiju, koja je ubrzo došla. Kada sam im pokazao povrede, uputili su me na pregled u
Urgentni centar, gde su konstatovali povrede i stavili mi medicinsku kragnu oko vrata", rekao je Mirosavljev.

On je dodao da još oseća jak bol u vratu, ramenu i ruci sa kojom u poslednje vreme ima problem, zbog čega je morao da prestane da trenira.

"Snimao sam kćerku kako prvi put vozi bicikl bez pomoćnih točkova iza zgrade u kojoj živimo. Komšija je počeo da mi preti sa terase da se ne derem, a ja sam mu predložio da pozove Komunalnu policiju da to utvrdi. Ubrzo je sišao dole, a sve ostalo se vidi na snimku", rekao je Mirosavljev.

Prema njegovim rečima, najviše ga zabrinjava što su ceo incident videla njegova deca i što su se jako uplašila. Mirosavljev je dodao da je komšija D. N. od ranije poznat po terorisanju komšiluka.

"Mnogi ljudi javili su se danas da mi to potvrde i rekli su da će o tome, ako treba, svedočiti na sudu. Komšije su sada jako zabrinute,
jer se u tom dvorištu svakog dana igra mnogo dece", rekao je Mirosavljev.

Mirosavljev je kazao da će preko svog advokata Vladimira Beljanskog tužiti komšiju zbog incidenta i zadobijenih povreda.

42-godišnji Mirosavljev iza sebe ima bogatu karijeru u streljaštvu, tokom koje je četiri puta nastupao na Olimpijskim igrama, osvojio jednu bronzanu medalju na svetskom prvenstvu i pet medalja na Mediteranskim igrama.

Upozoravamo vas da video prilog sadrži uvredljiv govor. !!!

 
Poslednja izmena od urednika:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Prijava zbog napada na olimpijca

Prijava zbog napada na olimpijca

Izvor: Beta


Novi Sad -- Novosadska policija podnela je prijavu protiv nasilnika koji je fizički napao olimpijskog reprezentativca Srbije u streljaštvu Nemanju Mirosavljeva.

18785331384ead6f4e19db1638563561_368x246.jpg

Mirosavljeva je dva puta udario komšija, dok je sportista kamerom snimao svoju kćerku kako uči da vozi bicikl ispred zgrade u kojoj stanuje.

Gradonačelnik NS Igor Pavličić osudio je napad na Nemanju Mirosavljeva: "Zahtevam od policije da protiv lica koje je fizički napalo proslavljenog sportistu odmah preduzme zakonom propisane mere radi utvrđivanja odgovornosti".


 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Udarao me je i pretio mi smrću"

"Udarao me je i pretio mi smrću"Izvor:
Blic.rs
Snimao sam ćerku u dvorištu svoje zgrade kako prvi put vozi bicikl. Bio je savršen prolećni dan, utorak po podne. Ali zbog navodne buke komšija Dalibor Dedvidek je prvo počeo da viče, pa je pretio i da će me ubiti da bi potom sišao u dvorište i napao me.


231969_novisad113-nemanja-mirosavljev-foto-kamasi-a_f.jpgSa kragnom oko vrata i masnicama po telu državni reperezentativac u streljaštvu Nemanja Mirosavljev i putnik na Olimpijadu u Londonu za “Blic” se priseća kako ga je Dedvidek napao.

- I dalje sam uznemiren i ne mogu da verujem šta se dogodilo. Bio sam srećan jer je ćerka naučila da vozi bicikl, a ja sam na treningu postigao odličan rezultat. I supruga je imala dobar dan na poslu. A onda je došao komšija, koga je još više razbesnelo jer sam incident snimao kamerom - prepričava Mirosavljev.

Reprezentativac je odbio da reaguje na ovaj komšijski ispad jer je strepeo zbog deteta koje je bilo u blizini.

- Krenuo je nazad u stan, ali se naglo okrenuo i rukom me udario u vrat, a onda je probao nogom u stomak, ali sam se ja okrenuo, pa me je udario sa strane - priseća se Mirosavljev.

Nažalost, kaže Mirosavljev, niko od komšija nije bio u dvorištu da posvedoči, ali se srećom sve vidi na snimku.

- Supruga je objavila snimak na Jutjub i od tada ne prestaje da mi zvoni telefon. Zovu prijatelji, rođaci, kolege... Niko ne može da veruje šta mi se dogodilo. Čak mi preporučuju da se odselim. Nije mi svejedno, a sada strah postoji u celom komšiliku jer nisam ja jedini koji ima decu - priča Mirosavljev.

Zbog napada se, kako kaže, psihički jako uznemirio i ceo dan je proveo obilazeći lekare.

- Bio sam jako uznemiren, puls mi je bio veći od 150. Sebi sam došao tek uveče. Sada proveravam i da li su mi zaključana vrata - kaže reprezentativac.

 
Natrag
Top