Šta je novo?

Nakit prema obliku lica

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.063
Idealne letnje kombinacije

Nakit prema obliku lica
Leto je pravo vreme da pokažete svoju kreativnost i individualnost u odabiru nakita koji će oplemeniti svaku odevnu kombinaciju. Ipak, treba voditi računa da li se on slaže sa vašom bojom kose, očiju i oblikom lica.
Ukoliko je vaša kosa pepeljastoplava, a ten svetliji, najbolje će vam stajati nakit od srebra, ali i sve ogrlice sa ružičastim i svetloplavim detaljima koje odlično ističu vaše prirodne karakteristike.
Ako imate svetloplavu kosu i toplu boju tena, zlatni nakit je idealan za vas, a još lepše će vam stajati minđuše i ogrlice u braon tonovima ili u boji kajsije, koje će na pravi način istaći sjaj vaše kose.
Crnkama svetle boje kože odgovara zlatni i srebrni nakit, ali i sve nijanse crvene boje, dok brinetama tamnijeg tena odgovara zlato.

Četvrtasto lice

Ogrlice uz vrat učiniće da vaše lice deluje kraće, a u isto vreme ublažiće oštru liniju brade. Uz njih će se savršeno uklopiti sasvim male minđuše sa sitnim kamenčićima ili mini viseće naušnice koje će vizuelno suziti četvrtasto lice.

Srcoliko lice

Duple niske perli deluju prefinjeno, a istovremeno akcenat stavljaju na vrat. Kada je reč o minđušama, oblik suze ili trougla na pravi način naglašava lepotu žena sa srcolikim oblikom lica.

Okruglo lice

Dugačke ogrlice i lančići s privescima učiniće da okruglo lice deluje izduženije. Birajte kvadratne i pravougaone oblike, kao i dugačke, uske viseće minđuše, a izbegavajte velike i masivne komade nakita.

Ovalno lice

Skoro sve ogrlice izgledaju odlično uz ovalno lice i zato slobodno eksperimentišite s nakitom. Da biste izgledale elegantnije, odlučite se za biserne ogrlice uz vrat. Alke ili raskošne viseće minđuše fantastično izgledaju na ovalnom licu, ali vodite računa o tankim i dugim minđušama koje nepotrebno mogu da vam izduže lice.
Ne plašite se da eksperimentišete sa upadljivim nakitom od drveta ili ukrasnih kamenčića koji je posebno aktuelan ovog leta
Kada birate minđuše, birajte ih prema obliku lica, a opšte pravilo glasi - najbolje vam pristaju one koje imaju suprotan oblik od vašeg lica
Dame u godinama ne bi trebalo da nose upadljive minđuše jer će tako samo privlačiti pažnju na bore koje imaju na vratu i obrazima. Sitni biseri su sasvim dovoljni
Ako imate zelene oči, nemojte nositi minđuše od tirkiza, dok plavooke dame treba da izbegavaju žad. Ćilibar divno stoji ženama sa smeđim očima dok hematit pristaje onima sa sivoplavim očima. Crveni rubin je idealan za crnke

Autor:

Milica Prelević

Izvor: Stil magazin


 
Top