Šta je novo?

Najviši pas na svijetu ikad (po Guinnessu)

  • Začetnik teme zjovan29
  • Datum pokretanja
zjovan29

zjovan29

Član
Učlanjen(a)
08.10.2009
Poruka
1.849
Najviši pas na svijetu ikad (po Guinnessu)


Doga Veliki George od 111 kg!


Četverogodišnji Veliki George službeno je proglašen za najvišeg psa na svijetu ikada i ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda. Veliki George je danska doga visoka 109 centimetara i teška 111 kilograma. Njegov vlasnik, David Nesser iz Tucsona u Arizoni kaže kako Veliki George pojede 50 kilograma hrane svaki mjesec i kako u kući ima svoj "kraljevski" krevet.

Već dugo je htio da se Veliki George i službeno proglasi najvišim psom, no procedura s ulaskom u Guinnessovu knjigu rekorda se odužila sve dok u Tucson nisu stigla dva neovisna veterinara i potvrdili da je Veliki George za jedva dva centimetara veći od svog najvećog konkurenta, doge pod imenom Titan iz Kalifornije i mološkog psa Boomera.
Slika gore - Titan, danska doga, prethodni najviši pas - 107 cm visok (studeni 2009)
Boomer (prijašnji nositelj titule najvećeg psa na svijetu)

Veliki George ima svoju internet stranicu i veliki broj obožavatelja. David kaže kako ga prolaznici često zaustavljaju i žele se fotografirati s Velikim Georgeom.

A ovdje je George kod Oprah:


No, međutim, njegova titula najvećeg psa IKAD izgleda nije opravdana (može biti samo najVIŠI, to stoji) - jer je 1989. godine u Guinnessovu knjigu rekorda u dobi od 8 godina upisan kao najveći pas svijeta engleski mastiff po imenu Aicama Zorba (sada pokojni), koji je imao ove mjere:
težina - 155,90 kg
dužina od nosa do repa - 246,5 cm
visina - 94 cm
Pogledajte i njegove slike:

izvor:croinfo.net canine team
 
Arthas

Arthas

Član
Učlanjen(a)
12.09.2011
Poruka
5
photoshop vidi se to i ja mogu da uradim
 
Top