Najteže mi je da budem neutralan

LEGEND
Učlanjen(a)
05.05.2009
Poruka
4.736
NAJTEŽE MI JE DA BUDEM NEUTRALAN

Poznati šoumen smatra da će treća sezona "Farme" doneti drugačiju energiju od prethodnih i otkriva da mu je najteže da bude profesionalan i objektivan

OGNJEN-NASLOVNA.jpg-3.jpg
Treći serijal popularne "Farme" počinje sa emitovanjem 12. septembra na televiziji Pink, kada će se dvadesetak javnih ličnosti useliti na poznato imanje u Lisoviću. Najpopularniji šoumen sa ovih prostora Ognjen Amidžić biće, kao i dosad, zajedno sa Aleksandrom Jeftanović domaćin ovog dugo očekivanog novog serijala. Ognjen će i ovog puta biti jedina dodirna tačka farmera sa spoljnim svetom. U intervjuu za Press TV, Ognjen kaže da je uspeo koliko-toliko da se odmori i napuni baterije za predstojeće dogodovštine na imanju.


- Uspeo sam da se regenerišem, ali verujte mi da se ni bih bunio za još malo mora. A nikad čovek ne može da se odmori dovoljno kada je "Farma" u pitanju. Ipak, kao i do sada, spreman sam za treću sezonu "Farme"!


Mnogima su prethodna "Farma" i svađe koje su je obeležile predstavljale duševnu hranu i smisao života. Znajući ko su budući učesnici, kakva su vam očekivanja?


- Kao što jedan penzioner reče - život je komplikovan bez "Farme"! Mnogima je "Farma" postala sastavni deo života. Ja sam gotovo siguran da će ova "Farma" doneti drugačiju energiju od prethodnih. Setite se da je druga "Farma" u početku bila svima mirna, smerna, mislili su da neće biti kao prva. Međutim, svedoci smo da se dogodilo mnogo, mnogo više. Svi različito reaguju na date uslove i mislim da je i najveća draž upravo u tome da vidimo kako će se novi farmeri snaći i kakve će odnose razviti.


Mislite li da će naredna "Farma" biti još gledanija i skandaloznija od prethodne?


- Nadam se da će biti gledanija, a da li će biti skandaloznija zaista ne znam. Možda bude duhovitija, edukativnija, čudnija, ko zna. A možda nas opet još više šokira. Rijaliti programi imaju tu moć da nikada ne znate šta može da se izrodi u trenutku. Ali, budite sigurni da je Zadruga spremna da učini ovaj program maksimalno zanimljivim.


Da li je broj kandidata za novi serijal bio iznad ili ispod očekivanog?


- Ja ne raspolažem tim podacima. Takve stvari se čuvaju u tajnosti. Ali, verujte mi, svi su zainteresovani da uđu na "Farmu".


Da li vam je teško da ostanete profesionalni i ne pokažete slabost ni prema jednom učesniku?


- To mi je svakako najteži zadatak. Ja kao veza između Zadruge i farmera i spoljnog sveta moram da budem uvek neutralan. A treba im izricati kazne, davati neprijatne zadatke ili ih nagraditi. Publika ima svoje favorite i budno prati svaki moj potez i ako bih pokazao naklonost prema bilo kome, mislili bi da favorizujemo nekoga. Zato se trudim da budem prirodan i otvoren za svakog učesnika, ali opet stoprocentno neutralan i objektivan. Pravila su jasna i nema ni najmanjih odstupanja.


Izlude li vas ponekad određene reakcije i ponašanja učesnika?


- Naravno, i ja pratim sva dešavanja, ali nikad ne iznosim privatne stavove, niti dajem bilo kakve savete jer bi to bilo neprofesionalno i protiv pravila.


Da li je bilo onih koji su vam zamerili na objektivnost ili se naljutili na vas?


- Nije bilo nikakvih zamerki na moj rad i to mi je najvažnije. Znači da sam ispunio zadatak, radio u skladu s pravilima i na pravi način učestvovao u ogromnom uspehu koji je ovaj format postigao.


Postoji li neka javna ličnost koju biste posebno voleli da vidite kao učesnika?


- Verujte mi da ih je mnogo. Skoro svaku javnu ličnost bih voleo da vidim na imanju. To je ogroman izazov.
a
Verujte mi, svi su zainteresovani da uđu na „Farmu"

Ko vas je od farmera (ne)prijatno iznenadio?


- Na kraju svako pokaže svoje pravo lice, na ovaj ili onaj način. Nadam se da je publika dovoljno mudra i da može dobro da proceni. O konkretnim primerima ne mogu da govorim, ali sve sam to i očekivao.


Da ste jedan od učesnika, da li biste uspeli u svakom momentu da imate samokontrolu?


- To je mnogo teško pitanje. Ne verujem da bih uspeo da se kontrolišem i u takvim uslovima niko ne može da garantuje za sebe. Zato nikad i ne bih bio učesnik.


Mislite li da su pojedini farmeri svojim ponašanjem ugrozili sopstveni život, kao što je nedavno bio slučaj sa Đusom?


- Ne želim da verujem u to. Ipak je sve to na kraju samo šou-biznis. Mnoge stvari su dobile ogromne razmere i izašle van okvira televizije. Znači da je program uspeo, ali mislim da nema potrebe za takvim stvarima. Ništa nije vredno ljudskog života.


Smatrate li da se bliži trenutak kada će proći vladavina rijalitija?


- Ne. To je sadašnjost i budućnost televizije. Svuda u svetu vladaju takvi programi i sve ostale televizijske forme su protkane realnim, dokumentarnim, spontanim elementima. Čak i igrani programi imaju sve više elemenata realnog. Jednostavno, javnost je željna iskrenih reakcija, ogoljenih zvezda i situacija u kojima mogu da se pronađu. A veruju u to jer ne gledaju filmove ili serije, već prave ljude kojima se sve to dešava!


Kakvi su vam planovi za dalje i šta će se dešavati sa vašom emisijom "Amidži šou"?


- Za dalje? Posle ovih odgovora idem na spavanje, a treću sezonu "Amidži šoua" započinjem u januaru i spremam svašta. Videćete!

Izvor : Press
 
Top