Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Najsigurnije vozilo: U ovom automobilu niko nikad nije poginuo

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Najsigurnije vozilo: U ovom automobilu niko nikad nije poginuo

Na osnovu istraživanja nezavisnog centra "Thatcham Research", otkriveno je da je "volvo XC90" najsigurniji automobil u Velikoj Britaniji.

728692_untitled_fc47a1aece2c863b3.jpg


Ovaj model nije prouzrokovao saobraćajnu nesreću sa fatalnim posledicama od kada je promovisan 2002. godine. "Volvo XC90" je jedno od tehnološki naprednijih vozila na tržištu, posebno u domenu sigurnosnih asistencija.

Posebno je istaknut njegov sigurnosni mehanizam autonomne kočnice (AEB), koji ima opciju automatskog kočenja u slučaju potrebe. Tehnologija je slična sistemima automatskog krstarenja koji otkrivaju zadnji branik drugih automobila na autoputu i prilagođavaju se njihovoj brzini.

Kada je reč o ovom sistemu, pored prepoznavanja pešaka i biciklista, vozila dobijaju i opcije zaštite prilikom potencijalno opasnih manevara, kao što je polazak unazad sa parkinga.

"Thatcham Research" smatra da je AEB najbitnija sigurnosna komponenta još od razvoja sigurnosnog pojasa "u tri tačke" pedesetih godina prošlog veka. Istraživači ovog centra predviđaju da će AEB u narednoj deceniji u Velikoj Britaniji spasiti preko 1.100 života, a da će zahvaljujući ovom sistemu biti 122.000 manje povređenih.

Ova tehnologija će takođe smanjiti premije osiguranja automobila, jer je dokazano da njegova upotreba smanjuje rizik od sudara za čak 38 posto. Istraživači predlažu da premije osiguranja automobila u budućnosti zavise od toga da automobil ima ili ne AEB.


(Mondo/Vestionline)
 
Bazlik

Bazlik

#2
Jedino sto svako moze da te zaustavi na ulici. Stanes ispred kola i ona automatski stanu i onda si pecen kad te okruze dvaes azilanta i zalepe ti obraze za soversajbu. Ce da vidis kad azilanti naprave rutu prema Britaniji kako ce iznenadno Britanski standard AEB da postane u standard JEB, skracenica od Joker Ebony Bastard.
 

Top