Najpre nekoliko reci o veronauci

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Свако зна да електрична стурја прелази са једног наелектрисаног тела на друго приликом додира

I sta sad ja na ovakve gluposti da odgovorim? Jos je Tesla prenosio struju bezicnim putem. Znaci, ako je bez zica, onda je bez ikakvog fizickog kontakta. Sta dalje onda odgovarati na ovakav tekst, kad onaj koji ga je pisao misli da ima nekakvog pojma i shvatanja o materiji o kojoj prica. Znaci ostatak teksta ne mogu da pojmim, kolika je to gomila budalastina nepovezanih. Citam i pitam se na kojim je drogama pisac tog teksta.

Замислите да у једној затвореној стакленој лопти имамо готове електричне сијалице. Могу ли оне саме од себе засијати? Никада! Треба наћи начина па пробушити стаклену лопту и до сијалица спровести струју из електричне централе. Тек тада ће оне засијати. Такав је случај и са животом на земљи. Земља је одасвуд опкољена неизмерним васионским пространством, царством смрти, кроз које струје ултраљубичасти зраци, „X” зраци, васионски зраци који уништавају све живо. Сам васионски простор је празан, без ваздуха, без воде, без угљеника и азота. У њему је температура — 273 степена, у њему су многа небеска тела као каква огњена острва са температуром од више десетина хиљада Целзијусових степени. Какав биолошки живот може ту постојати? То је у буквалном смислу речи царство смрти кроз које живот не може да струји као ни електрицитет кроз ону стаклену куглу у којој се налазе електричне сијалице. Па као што ће се сијалице у кугли упалити једино под условом да какав вешт електричар пробуши куглу и сијалице споји са централом, тако се и живот на Земљи могао појавити само под условом да постоји вечни Животодавац који ће наћи пута и начина да на некада мртвој земљи која почива у мртвом васионском пространству пусти струју живота која ће се потом прености само са живог на живо, као и електрицитет са јеног наелектрисаног тела на друго.

Znaci, ovo, rad brate nekog afganistanca. Znaci, sta je ovo? Ako sijalica nije probusena, to znaci da je zivot oko zemlje nemoguc...

Znaci, prica se o stvarima koje je covek napravio, i stvarima koje je priroda napravila. Ne razlikuju se osnove, vec se trazi uzajamna konekcija bazirana na nicemu.

I za kraj, da budemo fer, zar je ovo ono sto treba da deca uce u skoli? Dovoljno je ne poslati ih u skolu uopste pa ce vise pojma imati o svetu oko sebe nego ih NAMERNO uciti glupostima i nenauci.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
То значиу да сијалица не може да засија без ел. енергије. Као кад ти ЕДБ исече струју због неплаћеног рачуна, можеш до миле воље да гледаш у сијалицу и ТВ, док не палтиш рачун и поново те укључе. Или да се сам прикључиш на дивљака.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
I kako to dokazuje postojanje boga? To samo dokazuje upravo to sto si rekao, da sijalica ne moze zasijati bez elektricne energije. Gde se sijalica pominje u bibliji? Uopste ne razumem od kojeg je znacaja ova informacija za bilo sta.
 
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Da svaka pojava mora imati uzrok, da nista samo do sebe ne biva.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Pa onda i tvoj bog mora imati uzrok.
Naravno, ovo nije tacno, i ovo tvrde samo kreacionisti, zato sto ne znaju nista o nauci.
Po ovom principu razmisljanja, da sve mora imati uzrok, bog mora imati uzrok, zatim onaj koji je stvorio boga mora imati uzrok, pa taj koji je stvorio stvoritelja boga, i tako u beskonacan krug.

A cemu sve to, kad je nauka vec odgovorila na pitanje, da materija moze nastati ni iz cega. odnosto, energije, koja ne cini prostor i vreme.

Ako svaka pojava mora imati uzrok, zaglavljujes se u beskonacnosti uzroka i posledica, iz koje ne moze nastati nista.

Naravno, tebi ce sada pasti na pamet a sto onda novac ne pada sa neba, ili slicno, ao je istina to sto tvrdim, jel da? Ili sto se dve daske ne sastave same na stolu?

Zato sto se nesto iz nicega dobija samo na atomskom nivou, na nivou gradivnih cestica, a ne na makronivou, nivou velikih stvari kao sto smo ja i ti. I to ne uvek, vec samo kada su odredjeni uslovi za to zadovoljeni.

Bitan je USLOV, a ne UZROK.

USLOV stvara mogucnost da se nesto dogodi.

Postojali su odredjeni uslovi, koji su morali da se zadovolje da bi zivot nastao, kao sto su temperatura, materijali, voda, blabla. Da svi ti materijali, odnosno uslovi nisu bili zadovoljeni, zivot ne bi nastao.

Nazalost, sve ovo sto se recima prica, tesko bi bilo nacrtati, napraviti trodimenzionalni model koji bi mogao da docara stvaranje odredjenih uslova, koji su doveli do stvaranja zivota, zato i nerazumevanje ovoga sto citate. Zapravo ne bi bilo tesko, vec ljudi nisu motivisani da slikaju ono sto vec razumeju...

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Сам појам Бога искључује узрок.....
Као и то да могу постојати 2 или више богова.
 
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
To samo u tvojoj izmisljenoj logici, tako nesto moze da postoji.
Verovatno da je i bog ateista, pa ne veruje da njegov bog postoji.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top