Najpovoljnije su dnevne: Zahuktava se borba trgovačkih lanaca akcijama

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Najpovoljnije su dnevne: Zahuktava se borba trgovačkih lanaca akcijama





Agencija Vlm|Danas.hr 20.01.2011.

0261007.48.jpg

Trgovački lanci najčešće nude tjedne akcije s cijenama nižim i do 50 posto, a malo su rjeđe one dnevne, koje su za kupce zapravo i najpovoljnije. Za kupce su akcije pravo osvježenje i otvaraju im mogućnost za pravu uštedu.

Vjerojatno nema proizvoda koji se barem jednom nije našao na akciji u trgovačkim lancima. Od mesa do voća i povrća te kućanskih potrepština, na svemu se može uštedjeti, barem tako tvrde trgovci.


Neki proizvodi na akciji jeftiniji i do 50 posto

Kupci se sve više okreću akcijskoj kupnji koja može biti povoljnija i do 50 posto. Zbog smanjenja kupovne moći građana, borba trgovačkih lanaca akcijama sve je veća, a promotivne letke ukućani sve češće pomno proučavaju na kuhinjskom stolu umjesto da ih bace u smeće.

  • 0086007.49.jpg


Trgovci su za Večernji list kazali kako je prodaja akcijskih proizvoda uvijek bila veća bez obzira na gospodarsku situaciju, a anketirani kupci kažu da im akcije pružaju dobar osjećaj, bez obzira što ne znaju je li doista istina da uštede deklariranih 50 posto.

Na akcije se stavljaju najtraženiji proizvodi ili, pak, prigodni

Letke s aktualnom akcijskom ponudom imaju gotovo svi trgovački lanci, iz kojih su Večernjakovim
novinarima odgovorili da proizvode koji se nude na akcijama biraju tako da su kupcima relevantni.
"Kupcima nudimo i akcijsku ponudu barem nekoliko artikala svježeg mesa te voća i povrća. Trudimo se i prilagoditi određenoj sezoni koja je u određenu trenutku aktualna", ističu iz jednog lanca.

Na akcijama se najbolje prodaju proizvodi koji su kupcima i najnužniji, poput osnovnih namirnica, svježeg mesa te voća i povrća.


http://danas.net.hr/novac/page/2010/10/28/0102006.html
 
Natrag
Top