Najmlađi registrovani narkoman ima 12 godina

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Srbija se približava epidemiji narkomanije
Najmlađi registrovani narkoman ima 12 godina

Tanjug | 24. 05. 2010. - 16:28h | Foto: B. Puljević - Ilustracija |


Najmlađi registrovani zavisnik od droga u Srbiji je dečak koji još nije napunio 12 godina, saopštila je danas beogradska bolnica "Rus medik", specijalizovana za lečenje svih bolesti zavisnosti, koja do 1. juna sprovodi besplatno testiranje na opojne droge.


ri9pw9.jpg


"Sve činjenice nažalost ukazuju na to da se približavamo epidemiji narkomanije i da se starosna granica zavisnika spušta sve niže i niže zbog čega hitno mora da reaguje ceo društveni sistem", rekao je direktor te bolnice, dr Milenko Savić.

Najmlađi zvanično registrovani narkoman u Srbiji, prema rečima dr Savića, otkriven je prilikom testiranja na opojne droge koju bolnica "Rus medik" organizuje besplatno za sve zainteresovane, u okviru preventivne akcije pod sloganom "Vrati sebi život".



Inicijali dečaka i identitet njegovih roditelja nisu saopšteni zbog lekarske etike i okolnosti koje bi mogle još više da naškode detetu i njegovoj porodici.
Besplatno testiranje pod rukovodstvom prof. dr Miodraga Blagojevića, prof. dr Tomislava Tomića i dr Milenka Savića trajaće do 1. juna, a detaljni rezultati obimnog istraživanja biće javnosti saopšteni 9. juna.

I sveštenici na lečenju
U saopštenju "Rus medika" se navodi da su i dva sveštena lica koja ne žive u Srbiji već u inostranstvu, bili pacijenti te klinike zbog "skidanja" sa nedozvoljenih supstanci.



Izvor: Blic
 
Član
Učlanjen(a)
23.05.2010
Poruka
30
Znaci ovo je sve losije i losije kako je samo taj decak dosao do te droge ovo je katastrofa.
 
Natrag
Top