Najlepše letnje haljine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Najlepše letnje haljine


Veliki majstori dizajna i stila smatraju da je žena najlepša i najprivlačnija u haljini

08-vel.jpg

GOTOVO da ne postoji lepši komad odeće od letnje haljine koja i dizajnom i bojama najbolje ističe ženstvenost. I ovog leta dizajneri su se maksimalno potrudili da predstave što više modela, a veliki izbor je prava slika njihove bogate mašte i inspiracije.




Mnogi među velikim majstorima dizajna i stila smatraju da je žena najlepša i najprivlačnija u haljini, a neki, poput Kavalija, kažu i da haljina može da promeni život ženi.
Što se tiče glavnih aduta za ovu sezonu, nema modela koji su se posebno izdvojili, nose se i kratke i dugačke haljine, lepršave, uske... a izbor uvek treba praviti prema obliku tela, i, naravno, stilu odevanja.
Ovog leta veoma su popularni retro modeli inspirisani modom pedesetih godina, strukirani, na bauš u donjem delu. Dizajnirane su od različitih materijala, a izdvajaju se haljine izrađene u kombinaciji različitih tkanina, kojom se još više ističe specifičnost retro kroja. Prednost ovih modela je u tome što su idealni za svako doba dana, svaki je sofisticiran i celokupan izgled čini još ženstvenijim. Moderne su i haljine asimetričnog kroja od finih laganih materijala poput svile i šifona, a ističu se plisirani modeli koji takođe imaju retro notu i odličan su izbor za večernje izlaske.
Modeli u stilu male crne haljine, blago strukirani, bez rukava i ravnog kroja idealni su za poslovne dame, i to u neutralnim bojama. Za dame koje vole da istaknu atribute tu su i uski modeli koji prate liniju tela.
Nezaobilazne su i dugačke haljine i to one sa većim izrezima, kao i dekoltirani provokativni modeli rezervisani za veče i posebne prilike. U mnogim kolekcijama dominiraju i romantični modeli sa karnerima dizajnirani od laganih i lepršavih materijala, kao i oni u kežual stilu jednostavnog i klasičnog kroja.
I ove sezone, kada su haljine u pitanju, akcenat je na bojama i dezenima, posebno jarkim i drečavim tonovima, cveću, voću, geometrijskim printovima i drugim aktuelnim motivima.
U haljini sa printom ostavićete utisak gde god da se pojavite, a uz nju ovog leta možete da kombinujete i dezenirane detalje.

(Večernje novosti)
 
Natrag
Top