Šta je novo?

Najdžel Kenedi otvara jubilarni BEMUS Blic

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
36.860
Najdžel Kenedi otvara jubilarni BEMUSNajdžel Kenedi, održaće koncert „Od Baha do Geršvina“ 10. oktobra u 20h u Sava cnetur na otvaranju 50. BEMUS-a.

Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom. Violinista je stekao reputaciju jednog od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara - od klasičnih kompozitora do Hendriksa - nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u njegovoj karijeri. Obradio je numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" na albumu "Kennedy Meets Gershwin" (2018), objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

- Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima - izjavio je Kenedi.


50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Karte za Kenedijev koncert koštaju 1200, 1900, 2700 i 3500 din.

(Blic Online)
 
Top