Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Najdžel Kenedi otvara jubilarni BEMUS Blic

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Najdžel Kenedi otvara jubilarni BEMUS

OIk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTlRZN01EQV8vZjUzOWE0NDA5YzMyMGExNTcyYzIxY2I5OWI0NGY1NGUuanBlZ5GTAs0C5ACBoTAB67acb4de92818edb.jpg


Najdžel Kenedi, održaće koncert „Od Baha do Geršvina“ 10. oktobra u 20h u Sava cnetur na otvaranju 50. BEMUS-a.

Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom. Violinista je stekao reputaciju jednog od vodećih svetskih virtuoza. Izvodio je muziku najšireg repertoara - od klasičnih kompozitora do Hendriksa - nastupao je sa legendama poput Pola Makartnija i Roberta Planta, svirao je za britansku kraljevsku porodicu i obišao svet nebrojeno puta nastupajući sa vodećim svetskim orkestrima.

Ljubav prema džezu bila je veoma izražena u njegovoj karijeri. Obradio je numere "Summertime", "They Can’t Take That Away From Me" i "Porgy and Bess" na albumu "Kennedy Meets Gershwin" (2018), objavljenom na 120. godišnjicu Geršvinovog rođenja.

- Za mene se Geršvinov rad može sažeto prikazati kroz tri glavna sastojka: kroz fuziju džeza i klasične muzike, prekrasne melodične uticaje jevrejske kulture i kroz jedinstvenu energiju Njujorka. Upravo ova muzika odgovara mojoj prirodi, veštinama i iskustvima - izjavio je Kenedi.


50. BEMUS održaće se od 10. do 20. oktobra. Tokom deset dana u beogradskim koncertnim dvoranama i muzejima nastupaće istaknuti solisti, ansalmbi i horovi, a predstaviće se i mladi umetnici.

Karte za Kenedijev koncert koštaju 1200, 1900, 2700 i 3500 din.

(Blic Online)
 

Top