Šta je novo?

Najčešće kopirane dizajnerske tašne u modnoj industriji

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.065
Najčešće kopirane dizajnerske tašne u modnoj industriji

Već su decenije prošle otkako su modne kuće poput Prade ili Luj Vitona ušle u borbu s proizvođačima i prodavnicama lažnih imitacija njihovih dizajna, ali danas se čini da je tržite kopija jače nego ikad.

Kopira se skoro sve što na sebi ima dizajnerski potpis, počevši od privezaka za ključeve pa sve do čitavih ready-to-wear kolekcija, a verovatno najdrastičnije razmere kopiranja poprimaju lažne prodavnice u velikim kineskim gradovima, koje su, osim kompletne ponude, od najpopularnijih modnih marki falsifikovale čak i ime – Burberry je u Kini Buebelly, a Dolce & Gabbanu naći ćete pod komičnim imenom Dolce & Banana.

Hermès Birkin1.jpg

Ali, lažni proizvodi koji od publike dobijaju ubedljivo najveću pažnju su kopije dizajnerskih torbi, čiji je dizajn ponekad toliko dobro skinut, da ćete na prvi pogled teško uočiti neku značajniju razliku o odnosu na original. Jedna od najpopularnijih, a ujedno i najskupljih i najkopiranijih torbi je Hermès Birkin model, čija se cena u ovlašćenim buticima kreće između sedam i 150 hiljada dolara, a na raznim bezimenim stanicama moći ćete da je nabavite na „odličnom popustu“ za samo 300 dolara.


Chanel 2.55


2.jpgSredinom pedesetih godina prošlog veka od ruku Koko Šanel nastala je jedna od najlegendarnijih torbica u istoriji modne industrije, slavni 2.55 model koji je ime dobio po datumu svog nastanka. Ova prošivena torbica sa zlatnim ili srebrnim lancem i dalje je mračni predmet želja trendseterki širom sveta, a stalna potražnja za njom zapečatila je i njenu vrtoglavu cenu koja se kreće između 3 i 4 hiljade evra, zavisno od veličine. Pronaći ćete je isključivo u Šanelovim buticima, dok se njene kopije mogu nabaviti bilo gde na internetu za samo 180 dolara.


Louis Vuitton Speedy


3.jpg


Torba koju ste sasvim sigurno primetili na ulicama naših gradova je sveprisutna Luj Viton Speedy torba sa smeđim monogramom. Ovaj model je jedan od najklasičnijih i najprepoznatljivijih modela svih vremena, a jednostavno ga obožavaju i naše trendseterke, kod kojih je ponekad teško razaznati šta je kopija, a šta original. Osim što ćete na prvi dodir osetiti razliku, ono što ih takođe deli ogroman raspon u ceni – originalna Speedy cenom varira između 855 i 915 dolara, a za lažnjak ćete izdvojiti samo par hiljada dinara.

Céline Trapeze


4.jpg


Ako pređete pogledom preko nekoliko svetski poznatih modnih blogova, primetićete da njihove vlasnice prate otprilike iste trendove. Jedan od njih trenutno je i Céline Trapeze torba, čiji su oblik pozajmili čak i mnogi drugi jednako renomirani brendovi. Oko ove savršeno i nadasve funkcionalne torbe nastala je velika fama, koju su odlučili da iskoriste i kineski proizvođači, lansirajući na tržište svoje verzije Trapeze torbe vredne oko 300 dolara. Cena originalne torbe inače se kreće od 2.300 dolara naviše.

PS1


5.jpg


Na kraju, ali ne i najmanje važna, jeste torba PS1, koja je modnom dvojcu Proenza Schouler osigurala pravu malu vojsku vernih sledbenica. Njujorški dizajneri svake sezone izbace neki novi hit model, ali činjenica je da se ova luksuzna torba nosi (i kopira) i dalje, bez obzira na aktuelne modne trendove. Njena cena na Net-a-Porteru zavisno od veličine iznosi između 1.200 i 2.200 evra.

Izvor: Fashion.hr
 
Slavenaa

Slavenaa

Član
Učlanjen(a)
15.08.2013
Poruka
126
Nikad nisam volela kopije, ma koliko bile dobro odradjene. Uvek sam za originalnost.
Mada, neke su kopije toliko verne, da samo pravi poznavalac moze primetiti razluku.
 
Top