Šta je novo?

Najčešće greške roditelja početnika

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Najčešće greške roditelja početnika
[/h]
Vaša je beba stigla i sa njom se menja čitav vaš svet, stižu nova pravila koja brišu ona stara.


v236177p0.jpgTo znači da su na pomolu i nove greške, a evo i nekoliko najčešćih kada su u pitanju bebe.

Ostavljanje bebe da prespava noć
Roditelji moraju buditi bebu i hraniti je svaka četiri sata. Ukoliko to ne učine beba može dehidrirati. Vrlo je bitno da razumete bioritam vaše bebe. Ukoliko ona zaspi tokom dana, ne morate se brinuti za zvukove s ulice ili dnevno svetlo. Ostavite je da se privikne na to okruženje. I zapamtite, bebe bi trebalo da spavaju samo na leđima, a ne postrance ili na trbuhu, savetuje Bebac.com.

Prisiljavanje bebe na hranjenje
Bitno je da beba jede, ali ne možete očekivati da će ona to raditi uvek prema vašem rasporedu. Bebe, kao i mi, same znaju kada su gladne ili site. Njihov će vam plač nakon nekoliko sati dati jasna signal da su ponovo gladne, a na vama je da ispunite njihove potrebe.

Pokazivanje bebe
Normalno je da ste ponosni na svoje novorođenče. Ali nemojte ga preterano izlagati gužvi, naročito u zatvorenom prostoru. Nije ga dobro držati ni pod staklenim zvonom, zato je bitno da pronađete ravnotežu. Šetajte češće na otovorenom.

(Ne)verovanje vlastitim instinktima
Pedijatri će savetovati roditeljima, a naročito majkama da veruju svojim instinktima, ali okolina će im govoriti da preteruju. Zanemarite okolinu i oslonite se na ono instinktivno u sebi. Vi najbolje znate ako nešto nije u redu.

(MONDO)
 
Top