Šta je novo?

Najbolji programi (treninzi) za vezbe - bez teretane

__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.371
Ko je zainteresovan da bude u top fizickoj formi evo par korisnih linkova. Nadam se da ce vam se dopasti.

1. Trening - 100 sklekova

outline700.gif


Ako ste ozbiljni da povecate svoju snagu, sledite ovaj setonedeljni program i uskoro cete biti na putu da napravite 100 uzastopnih sklekova!

Mislite da ne postoji nacin da ovo uradite? Mislim da mozete! Sve sto vam je potrebno je dobar plan, puno discipline i oko 30 minuta nedeljno da postignete ovaj cilj.

Nema sumnje, neki od vas vec mogu da urade 50 uzastopnih sklekova, ali budimo realni, u velikoj ste manjini. Vecina vas koji citate ovo nece moci da uradi ni 20 sklekova. Ustvari, siguran sam da mnogi od vas nece moci ni 10.

Medjutim, nije vazno kojoj grupi pripadate. Ako pratite ovaj program, siguran sam da cete uskoro biti sposobni da uradite 100 sklekova.

Ovo je glavni link:


Kod:
http://hundredpushups.com/Pocetni test, koji bi svako trebao da odradi kako bi video kojoj koloni pripada:


Kod:
http://hundredpushups.com/test.htmlPrva nedelja, kasnije kako napredujete samo izaberete sledecu nedelju:


Kod:
http://hundredpushups.com/week1.htmlKompletan program koji se spreman za stampanje, kako ne bi morali non-stop da gledate na netu. Odstampate i napravite knjigicu:


Kod:
http://hundredpushups.com/hpu_pocket.pdfTutorial kako se pravi knjigica:


Kod:
http://www.pocketmod.com/I to je to. Samo da dodam da kada sam ja poceo ovaj program, uradio sam 15 sklekova. I posle ovog veoma lakog setonedeljnog treninga sada sam u stanju da uradim 80 uzastopnih sklekova. Mogu i 100, mada kada sam poslednjeg puta radio imao sam veliku upalu. Pre nego sto pocnete sa treningom ja bih vam licno preporucio da popijete sto je vise vode moguce, i naravno u toku treninga da pijete sto vise vode. A ako znate da ce te imati upalu misica odmah spremite Andol ili Febricet. Ako zelite da smrsate uz trening konzumirajte cveklu i vitamin C sto je vise moguce. Procitacete na stranici gde je pocetni test da ako uradite odredjeni broj mozete odmah da preskocite nekoliko nedelja i pocnete sa malo vecim brojem.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.371
2. Trening – 200 trbusnjaka

outline700.gif


Ako ste ozbiljni da povecate svoju snagu, sledite ovaj setonedeljni program i uskoro cete biti na putu da napravite 200 uzastopnih trbusnjaka!

Mislite da ne postoji nacin da ovo uradite? Mislim da mozete! Sve sto vam je potrebno je dobar plan, puno discipline i oko 30 minuta nedeljno da postignete ovaj cilj.

Nema sumnje, neki od vas vec mogu da urade 100 uzastopnih trbusnjaka, ali budimo realni, u velikoj ste manjini. Vecina vas koji citate ovo nece moci da uradi ni 20 trbusnjaka. Ustvari, siguran sam da mnogi od vas nece moci ni 10.

Medjutim, nije vazno kojoj grupi pripadate. Ako pratite ovaj program, siguran sam da cete uskoro biti sposobni da uradite 200 trbusnjaka.

Ovo je glavni link:


Kod:
http://www.twohundredsitups.com/Pocetni test, koji bi svako trebao da odradi kako bi video kojoj koloni pripada:


Kod:
http://www.twohundredsitups.com/test.htmlPrva nedelja, kasnije kako napredujete samo izaberete sledecu nedelju:


Kod:
http://www.twohundredsitups.com/week1.htmlKompletan program koji se spreman za stampanje, kako ne bi morali non-stop da gledate na netu. Odstampate i napravite knjigicu:


Kod:
http://www.twohundredsitups.com/thsu_bw_pocket.pdfTutorial kako se pravi knjigica:


Kod:
http://www.pocketmod.com/Kada sam radio pocetni test uradio sam jadnih 25 trbusnjaka, i to jedva. A do pre par godina u vojsci sam bio radio po 50 za jedan minut. ;) Ali posle ovog programa za koji moram priznati nisam uspeo da zavrsim, sada sam u stanju da uradim 150 trbusnjaka i opet da naglasim „jedva“. Ovde bih morao da upozorim da ne preterujete sa vezbama jer moze doci do ozbiljnih posledica. Ako primetite da ne mozete nemojte da forsirate sebe i da svejedno nastavite. Stanite, odmorite i probajte opet. Ako ne, uvek mozete da ponovite trening drugog dana. Procitacete na stranici gde je pocetni test da ako uradite odredjeni broj mozete odmah da preskocite nekoliko nedelja i pocnete sa malo vecim brojem.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.371
3. Trening – 200 cucnjeva

outline700.gif


Ako ste ozbiljni da povecate snagu svojih nogu, sledite ovaj setonedeljni program i uskoro cete biti na putu da napravite 200 uzastopnih cucnjeva!

Mislite da ne postoji nacin da ovo uradite? Mislim da mozete! Sve sto vam je potrebno je dobar plan, puno discipline i oko 30 minuta nedeljno da postignete ovaj cilj.

Nema sumnje, neki od vas vec mogu da urade impresivan broj uzastopnih cucnjeva, ali budimo realni, u velikoj ste manjini. Vecina vas koji citate ovo nece moci da uradi ni 20 cucnjeva. Ustvari, siguran sam da mnogi od vas nece moci ni 10.

Medjutim, nije vazno kojoj grupi pripadate. Ako pratite ovaj program, siguran sam da cete uskoro biti sposobni da uradite 200 cucnjeva.

Ovo je relativno lako. Mislim da vecina vas koji trenirate ili igrate fudbal ovo zavrsiti veoma lako. Ja sam na pocetnom testu uradio 100 cucnjeva bez imalo umora. Barem sam u tom trenutku tako mislio, jer sam odmah sutradan imao tako jaku upalu misica da ne mogu da vam opisem. Opet kada radite, samo polako ne forsijate sebe. Procitacete na stranici gde je pocetni test da ako uradite odredjeni broj mozete odmah da preskocite nekoliko nedelja i pocnete sa malo vecim brojem.

To je to. Ne treba vam teretana i uzaludno trosenje novca. U ovim programima za vezbu imate sve kako bi smrsali i doveli svoje telo u perfektnu formu sve sto vam je potrebo je svrsta volja i disciplina. Ako pored svega ovoga ubacite i dzogiranje, nekih 10km ili manje, koliko god vam odgovara bicete sigurno u najboljoj formi u svom zivotu.
 
Učlanjen(a)
19.09.2010
Poruka
1
Počeo sam danas! Obaveštavaću o kretanju kroz vežbe; o uspehu ili neuspehu.
 
Član
Učlanjen(a)
21.09.2009
Poruka
9
Ovo nije lose da se proba..Vrijeme je za trening ;) Zima je pocela,smanjeno kretanje,a puno se jede...Rjesavati se kila..:D
 
Član
Učlanjen(a)
12.03.2010
Poruka
192
Dobri programi,ali ukoliko zelite da radite iskljucivo sklekove....ne bih vam to preporucio
Problem je sto samo radeci sklekove, ojacacete grudi i prednje rame...pa ce Vam ramena biti povijena.
Nikad nije dobro zapostavljati ledja.pa bi uz ove programe mogli da dodate i zgibove.
Ima onih koji ne mogu da rade zgibove,za njih evo program koji je stvarno delotvoran.
U teretani postoji pravilo da kad zelite da ojacate u nekoj vezbi koja Vam pravi problem rade se negativna ponavljanja.
To bi izgledalo ovako.

[video] YouTube - Cross Fitness Upper Body Exercises : How to Do a Negative Pull Up Exercise[/video]

radite ovako u 4 serije po 5 ponavljanja.Vremenom povecajte ponavljanja do 10.Poenta je sto sporije da se spustate,tako koristite vise "stabilizatore" i kasnije cete lakse i raditi zgibove.

sledeca stvar koju mozete dodati u rutinu je (ne znam kako se vezba zove na nasem jeziku) body row.

[video]YouTube - Body rows[/video]

Sto je nize postavljena sipka to je teze izvoditi vezbu,ali ona mora biti postavljena min na duzinu,pa nesto vise nego kad ispruzite ruke dok lezite na zemlji.Kasnije da biste je otezali mozete dici noge na stolicu sto ce dodatno otezati ovu vezbu.
Trudite se da vam podlaktica uvek bude prava pri podizanju.
Ako zelite vise da radite na ledjima,kada se vucete gore,vucite sipku ka stomaku,ne ka grudima....do duse ovo tek mozete kad podignete noge na stolicu,a do tada polako i samo trenirajte.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2012
Poruka
9
Počeo sam danas! Obaveštavaću o kretanju kroz vežbe; o uspehu ili neuspehu.

Da li si uspeo da dostigneš broj sklekova, trbušnjaka i čučnjeva?
----------------------------------------------------------------------------
Šteta što je na engleskom...
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
13.08.2012
Poruka
1
Ja imam 14 godina,treniram kosarku . Visok sam 180 i imam 60 kila. Da li mozete da mi napravite program vezbi za odraz ,teretanu... sve sto je potrebno u kosraci ?
 
Član
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poruka
62
Dobre su ove vežbe, kako je već napisano bez teretane, kod kuće. Nadajmo se da ćemo uskoro videti i neki efekat :)
 
Top