Najbolji gitarista?

Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
Strani gitaristi:
Slash,Satrijani,S.Vai,Hendrix,Stivi Rej Von,Santana,R.Blekmor,Dzimi Pejdz,Hamet,Gilmor,N.Young,Dzoni Ramon.....Ne znam bas kako se tacno pisu imena od nekih sorry

Od domacih
Lipovica,Stefanovski,R.M.Tocak i naravno Bane jelic
 
Član
Učlanjen(a)
01.12.2012
Poruka
236
Hendrix je neuporediv. Njegov rad ide slepim kolosekom. I Hendrix sam je onaj graničnik, odbojnik od koga se odbijaju svi koji krenu tim kolosekom. Danas veliki blues i rok gitarista mora imati pokušaj da sledi Hendriksa i empirijsko iskustvo da je nemoguće biti Hendrix. Najviše i najvrednije što svaki gitarista može, a oni najveći moraju, naučiti od Hendrixa je biti sam svoj i prezentirati dobru muziku.
Duboko poštovanje za sve koje ste nabrojali manje više su savladali i stav "biti sam svoj".
Trajanje i raznovrsnost stilova i muzike koja se svira je nezaobilazan faktor u proceni kome dati glas. Imati svoj trag na svim snimcima i nastupima u kojima si učestvovao. Znate li koliko su ploča sa njegovim snimcima prodali Doli Parton, Olivia Njutn Džon, Majkl Dđžekson, David Bovie, Flitvud Mek, Toto... znate li ime gitariste koji je svirao na najviše prvoplasiranih albuma na top listama od kraja 60 - tih na ovamo? Ko je gitarista koga su sve ove veličine pozvale da svira na njihovim pločama? Koji to gitarista u svom bendu nastupa samo sa muzičarima slične reputacije? I opet je sam svoj. I tako 40 - tak godina.
Stivi Lukater. ( Steve Lukather )
Što se mene tiče najveće poštovanje.
 
Učlanjen(a)
02.11.2014
Poruka
40
Po kriteriju težine svirke i koliko vremena treba da se savladaju tehnike:
Steve Vai
Po kriteriju kreativnosti u tehnikama:
Satriani
Po kriteriju brzine:
Jacon Backer (sweep picking)
Vai
Petrucci
Po kriteriju utjecajnosti:
Jimmy Hendrix
Po osobnom ukusu:
James Hatfield - njegov down picking je teži za savladati od solaža mnogih poznatih solista
 
Natrag
Top