Nagrađeni učenici generacija osnovnih i srednjih škola

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Nagrađeni učenici generacija osnovnih i srednjih škola










Izvor:
Blic.rs








U Skupštini grada Beograda danas su na tradicionalnom prijemu, kojim se obeležava kraj školske godine, učenicima generacije osnovnih i srednjih škola dodeljene nagrade.


255161_skupstina-grada-djaci-generacije-008-foto-petar-markovic_f.jpg



Nagrade su primila 282 učenika, a uručili su ih gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Đilas je najboljim učenicima poručio da je velika stvar biti najbolji i da je to dokaz dobrog rada učenika, ali i njihovih roditelja i nastavnika.


- Siguran sam da imamo još hiljade i hiljade prepametne dece. Pred svima je divna budućnost, ali i obaveza da budete i dalje dobri učenici i deca i da jednog dana, kada na vas dođe red, učiniti od ovog grada još bolje mesto za život - rekao je Đilas, navodeći da će se vlast u gradu do tada potruditi da Beograd bude još "evropskiji" i da ima sve stvari poput drugih gradova, kao što je na primer metro.


Đilas je zahvalio nastavnicima na uspešnosti njihovih đaka, navodeći da je to najteži posao.

Obradović je rekao da su i Vlada Srbije i grad posvećeni cilju da najbolji učenici budu nagrađeni i da se tako vrednuje njihov rad i znanje.

On je dodao da će ove godine biti nagrađeno 1.718 najboljih učenika širom Srbije, a u Beogradu 195 osnovaca i 87 rednjoškolaca.

Najbolji srednjoškolci dobili su "lap top" računare, a najbolji osnovci knjige "Pravopisni rečnik srpskog jezika" i "Veliki rečnih stranih reči i izraza".

Ministarstvo prosvete je u saradnji sa "Politikom" AD učenike generacija osnovnih i srednjih škola nagradilo albumom "Znamenite ličnosti Srbije" - zbirkom od 25 kovanica sa likovima državnika, naučnika, svetitelja i umetnika koji su u srpskoj istoriji ostavili neizbriziv trag i knjigom sa biografijama srpskih velikana.
 
Natrag
Top