Nabavićemo još 400 autobusa

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Novi direktor GSP: Nabavićemo još 400 autobusa

- Dobićemo početkom 2013. godine 32 zglobna autobusa od “Ikarbusa”, a raspisan je tender za nabavku još 180 novih autobusa. Program obnove voznog parka podrazumeva ukupno 400 novih autobusa u naredne tri godine - rekao je danas Nebojša Ćeran, novi v. d. generalnog direktora GSP “Beograd”.


217149_gsp03-blic-jelena-vucetic_f.jpgNa prvom predstavljanju javnosti, Ćeran je na konferenciji za novinare povodom 120 godina rada gradskog prevoznika rekao da GSP “Beograd” u narednom periodu očekuju dva izazova.

- Prvi izazov je nelikvidnost preduzeća uslovljena finansijskim problemima. Zbog toga ćemo učiniti sve da smanjimo troškove kako bismo obezbedili finansijsku konsolidaciju preduzeća. Drugi izazov je program obnove voznog parka. Nastojaćemo da povećamo kvalitet usluga u javnom prevozu kako bi građanima omogućili što komforniju i bezbedniju vožnju - kaže Ćeran.


Ćeran dodaje i da je u planu izgradnja gasne stanice na Karaburmi, kao i rekonstrukcija tramvajskih šina u Ulici vojvode Stepe u 2013. godini.


Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top