Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

NA TRAGU KLASIKA: Srbija na Sajmu knjiga u Frankfurtu

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
NA TRAGU KLASIKA: Srbija na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Posebna pažnja biće posvećena obeležavanju stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata tokom kojeg su živote izgubili Dis, Bojić, Uskoković i Kočić, a iskustvo Velikog rata je i u delima Crnjanskog i Andrića

14-NATRAGU_620x04063081b05303f64.jpg

Miloš Crnjanski, Fotoarhiva "Novosti" / Ivo Andrić


UOČI Beogradskog sajma knjiga, koji počinje 21. oktobra, srpski pisci i naša književnost predstaviće se na značajnoj smotri pisane reči u Frankfurtu, od srede do 14. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Kao vrhunac srpske književne kulture 20. veka premijerno će biti predstavljeno delo Miloša Crnjanskog "Kod Hiperborejaca" na nemačkom jeziku. Knjigu Vuka Stefanovića Karadžića i prozu Dragoslava Mihailovića preveo je i naučno opremio ugledni slavista Robert Hodel.

Posebna pažnja biće posvećena obeležavanju stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata tokom kojeg su živote izgubili Dis, Bojić, Uskoković i Kočić, a iskustvo Velikog rata je i u delima Crnjanskog i Andrića.

Deo programa biće posvećen aktuelnim godišnjicama Desanke Maksimović i Alekse Šantića. Publici u Frankfurtu biće predstavljena i dela srpskih modernih klasika, poput Danila Kiša, Milorada Pavića, Borislava Pekića, Vaska Pope, Miodraga Pavlovića, Aleksandra Tišme, Davida Albaharija i Gorana Petrovića. Gosti nastupa biće pesnik Stevan Tontić i pesnikinja i profesorka Bojana Stojanović Pantović, kao i pesnici Dejan Aleksić, Nenad Šaponja i Alen Bešić.

(Novosti)
 

Top