Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

NA TRAGU KLASIKA: Srbija na Sajmu knjiga u Frankfurtu

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
#1
NA TRAGU KLASIKA: Srbija na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Posebna pažnja biće posvećena obeležavanju stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata tokom kojeg su živote izgubili Dis, Bojić, Uskoković i Kočić, a iskustvo Velikog rata je i u delima Crnjanskog i Andrića

14-NATRAGU_620x04063081b05303f64.jpg

Miloš Crnjanski, Fotoarhiva "Novosti" / Ivo Andrić


UOČI Beogradskog sajma knjiga, koji počinje 21. oktobra, srpski pisci i naša književnost predstaviće se na značajnoj smotri pisane reči u Frankfurtu, od srede do 14. oktobra, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Kao vrhunac srpske književne kulture 20. veka premijerno će biti predstavljeno delo Miloša Crnjanskog "Kod Hiperborejaca" na nemačkom jeziku. Knjigu Vuka Stefanovića Karadžića i prozu Dragoslava Mihailovića preveo je i naučno opremio ugledni slavista Robert Hodel.

Posebna pažnja biće posvećena obeležavanju stogodišnjice kraja Prvog svetskog rata tokom kojeg su živote izgubili Dis, Bojić, Uskoković i Kočić, a iskustvo Velikog rata je i u delima Crnjanskog i Andrića.

Deo programa biće posvećen aktuelnim godišnjicama Desanke Maksimović i Alekse Šantića. Publici u Frankfurtu biće predstavljena i dela srpskih modernih klasika, poput Danila Kiša, Milorada Pavića, Borislava Pekića, Vaska Pope, Miodraga Pavlovića, Aleksandra Tišme, Davida Albaharija i Gorana Petrovića. Gosti nastupa biće pesnik Stevan Tontić i pesnikinja i profesorka Bojana Stojanović Pantović, kao i pesnici Dejan Aleksić, Nenad Šaponja i Alen Bešić.

(Novosti)
 

Top