Na Savamala book festu 60 izdavača i 20 posto popusta

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.685
Na Savamala book festu 60 izdavača i 20 posto popusta


186953.jpg
BEOGRAD - Na prvom Savamala Book festu, koji će od 22. do 28. marta biti održan u Mikser House-u, svoja nova izdanja predstaviće skoro 60 najpoznatijih domaćih izdavača i ona će biti na popustu od 20 odsto.

Festival će otvoriti ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade Filip David.

Svi izdavači će predstaviti isti broj izdanja i imaće isti iznos popusta, naveo je za Tanjug Ivan Bevc, koji je učestvovao u izradi programa Savamala Book Festa, ukazavši da će vrata Miksera House-a za posetioce biti otvorena 22. marta u podne.

U 18 sati Festival će biti svečano otvoren, a nakon toga će Filip David sa Biljanom Srbljanović učestvovati u razgovoru o romanu "Pokoravanje" Mišela Uelbeka.

Među izadavačima koji će se predstaviti na prvom Savamala Book festu su Vulkan, Laguna, Kreativni centar, Propolis, Geopoetika, LOM, Clio, Albion, Helix, Akademska knjiga, Darkwood, Čarobna knjiga, Samizdat / B92 i Booka.

Bevec je ukazao da je pripremljen i bogat prateći program. Tokom sedam dana Festivala biće održano 15 promocija, radionica, razgovora...koje su osmislili sami izdavači.

Svake večeri od će od 18, 19 i 20 sati u trajanju od po sat vremena izdavači predstavljati svoje nove knjige, organizovati književne radionice, book klubove...a u dnevnim satima biće organizovani i programi za najmlađe.

Prvog dana festivala u 20 časova biće održana promocija održati predstvljanje knjiga izdavačke kuće LOM "Venerini i ostali bregovi" i "Sabrina", a narednog dana u podne dečija čitalačka radionica posvećena knjizi "Baka gangster".

Večernji program rezervisan je za razgovor sa Bojanom Babićem "Da probate nešto ilegalno" i "O knjigama na million načina: o biblioterapiji, Book klubu i izdavaštvu".

Trećeg dana festivala, 24. marta posetioce u podne očukuje promocija knjige "Da li ste vi žaba", izdavačke kuće Odiseja, a u večernjim "U susret beogradskom čitaču" i razgovor o knjizi "Destinacija kao brend / Uzbudljivi gradovi" (Clio) o kojoj će govoriti Milena Dragićević Šešić, Petar Peca Popović i Goran Tomka

Vladimir Arsenijević, Ana Pejović i Mariane Jungmajer će 25. marta u 19 časova predstaviti festival "Krokodil" dok će sat vremena kasnije Obrad Savić i Jovan Cekić predstaviti nova izdanja FMK-a.

Četvrtak, 26. mart biće u znaku stripa, kada će Boris Stanić i izdavačka kuća Komiko upoznati posetioce sa biografijama u stripu u 18 sati, a System Comics će nakon toga predstaviti album "Linije fronta" izdat povodom obeležavanja stogodišnjice Prvog svetskog rata.

U 20 sati Darkwood izdavaštvo će sa zainteresovani razgovarati o popularizaciji stripova kroz masovne medije.

U petak, 27. marta, u 19 časova, Mikal Hem, Vojislav Lalić, Sofija Vuković vodiće razgovor o knjizi "Želite li da postanete diktator (priručnik)", dok će u 20 sati knjige potpisivati Jelena Lengold.

Cena jednodnevne ulaznice je 100 dinara, dok je komplet ulaznica za sve dane festivala 350 dinara.

Savamala Book fest organizaciju Mikser House, City Magazin i MakArt Distribucija, a podržan je od strane Erste Banke.


Tanjug,
 
Natrag
Top