Na sajli "lete" preko jezera

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.981
Na sajli "lete" preko jezera

Vožnjom dugom 300 metara na Adi je otvorena prva sezona adrenalinskog "zip lajna". Platforme su visoke 18 metara

qChm6Sm.jpg

Cena vožnje u jednom smeru je 500 dinara, a u oba 800, Foto A. Stanković

NEOBIČNA vožnja žicom preko vode takozvani zip lajn, od koje se uzburka krv u žilama, od juče je prvi put dostupna Beograđanima na Adi Ciganliji. Iako je premijerna sezona juče zvanično otvorena, sačekaće sunčane dane da se "zahukta". A iskustvo nije potrebno, tvrde "prvi letači".

- Pomešaju se adrenalin i trema - priča uzbuđeno Mime Popović, koji se prvi usudio da po pljusku sa 18 metara "preleti" trasu dugu oko 300 metara. - Trenirao sam fudbal, pa mi kiša nije prepreka, a ovo sam prvi put probao pre nekoliko dana.

Dve platforme postavljene su sa makiške i novobeogradske strane. Između njih dve sajle. Katarina Čolović (21) opasuje oko struka kaiševe. Stavlja kacigu. Penje se uz stepenice, kači se na čelično uže i iskoračuje u - vazduh! Na drugom kraju dočekuju je "kočnice".

- Pri dnu platformi, profesionalci dočekuju letače kočeći njihovo sletanje - objašnjava postupak Saša Mandić, vlasnik firme "Zip lajn". - Svi preko 70 kilograma se tako usporavaju, da ne dođu baš do samog kraja žice i da se uplaše, iako ne mogu da udare nigde.

Prema Mandićevim rečima, cena vožnje u jednom smeru je 500 dinara, a u oba 800. Deca moraju da se voze zajedno sa roditeljima, a ona sa 13 godina mogu uz dozvolu starijih i sami.

BEZBEDNOST I OSIGURANjE

Prema rečima vlasnika "specijalne žičare" na Adi Ciganliji Saše Mandića, sve je bezbedno i sigurno.

- Pripadnici SAJ proverili su ispravnost naših sajli - ističe Mandić. - A putnicima je u kartu uračunato i osiguranje, tako da nema razloga za brigu.

6MwNKuP.jpg


Izvor: Večernje novosti
 
Natrag
Top