Na listi najatraktivnijih studija više nema prava

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Na listi najatraktivnijih studija više nema prava




Danas.hr 04.07.2011.

0825007.48.jpg

Čak 12.500 završenih srednjoškolaca prijavilo se na studij ekonomije, pa se tako i ove godine taj studij pokazao najatraktivnijim među budućom studentskom populacijom.

Naime, prema podacima koje je u ponedjeljak objavila Agencija za znanost i visoko obrazovanje, prvo mjesto po traženosti osvojila je ekonomija, dok se na drugom mjestu, s tri puta manje prijava, našao studij građevinarstva. Treće mjesto, s 4.214 prijava, na listi najtraženijih studija zauzeo je studij prometa na zagrebačkom Prometnom fakultetu.

Studij politologije Fakulteta političkih znanosti na četvrtom je mjestu, dok peto mjesto ove godine pripada Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Slijede studij novinarstva (ponovo na FPZ-u), stručni studij javne uprave na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, te studij psihologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Na listi devet najtraženijih tako ove godine nema Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji je lani bio najtraženiji, niti, primjerice, Učiteljske akademije. Ukupno, 40.369 kandidata prijavilo je fakultet u ljetnome roku, što je više od prošle godine kada je ta brojka iznosila 38.379 kandidata, piše Vjesnik.

Do 7. srpnja treba zaključiti listu prioriteta studijskih programa

U ponedjeljak su na mrežnim stranicama www.postani-student.hr objavljene privremene rang-liste kandidata za upis na studijske programe visokih učilišta za novu akademsku godinu, gdje srednjoškolci s položenom maturom mogu za svaki prijavljeni studij vidjeti koliko su ukupno bodova ostvarili, detaljnu strukuturu bodova, kao i cijelu rang listu, što im može pomoći da procijene svoje šanse za upis. Zaključno s četvrtkom, kandidati mogu mijenjati svoje liste prioriteta studijskih programa, zaključno do 7. srpnja u 23.59 sati, kada su dužni svoju listu prioriteta potvrditi tajnim zaštitnim brojem (TAN-om).
 
Natrag
Top