Šta je novo?

Na leto “Eplov” Ajfon 5 sa mnogo većim ekranom od 11,6cm

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Na leto “Eplov” Ajfon 5 sa mnogo većim ekranom od 11,6cmIzvor:
Blic.rs


Prema tvrđenju izvora iz kruga “Eplovih“ korejskih snabdevača, novi Ajfon 5 imaće mnogo veći ekran, od 11,6cm, što odgovara veličini ekrana njegovog glavnog rivala, kultnog smartfona Galaksi S2, a biće lansiran već predstojećeg leta.


Korejski izvori su već i ranije bili prilično pouzdani kada je reč o verovatnom izgledu i lansiranja novih proizvoda, a vest o kojoj je reč procurila je iz kruga korejskih preduzeća koja izrađuju ekrane i procesore za mnoge kompanije visoke tehnologije, među kojima je i “Epl”, i objavljena je u korejskom privrednom listu “Maeli biznis njuzpejper”.


Dosad se već pojavilo nekoliko mogućih verzija izgleda novog ajfona, od kojih se mnogima najviše dopala verzija dizajnera Federika Ćikarezea.

Prema pisanju ovog lista, “Epl” se kada je reč o novom ajfonu odlučio za veći displej od 11,6cm i već je poslao narudžbine svojim snabdevačima.


Prodaja Ajfona, koji je prvi put lansiran 2007, sa tačskrinom kao inovacijom koju su sada usvojili i “Eplovi” rivali, čini oko polovine ukupne prodaje “Eplovih” proizvoda, a zasad najnoviji model, Ajfon 4s, lansiran je u oktobru prošle godine.

Najveću konkurenciju “Eplu” u domenu smartfona trenutno predstavlja “Samsungov“ vodeći model Galaksi S II, lansiran u aprilu prošle godine, sa OLED ekranom od 11,6cm.
 
S

steve90

Član
Učlanjen(a)
14.05.2012
Poruka
3
izvor: b92.net


[h=1]Apple menja veličinu ekrana iPhonea[/h]
Saznanja časopisa Wall Street Journal govore o tome da je Apple naručio veće ekrane za svoju novu generaciju iPhonea.
Photo: Johan Larsson/Flickr​

Umesto dosadašnjih 3,5, novi iPhone imaće ekran dijagonale 4 inča.

To će značiti prvu promenu veličine ekrana od kada je uređaj predstavljen, 2007. godine.

Što se datuma predstavljanja novog iPhonea tiče, poslednje glasine govore o septembru ili oktobru, odnosno godinu dana nakon izlaska 4s verzije.
 
Top