Šta je novo?

Na Kipru fudbaleru pretili ubistvom

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Na Kipru fudbaleru pretili ubistvom
[/h] Izvor. B92, Beta | UŽ

Fudbaleru iz Venecuele koji igra za kiparski Olimpijakos, prećeno je pištoljem da raskine ugovor sa klubom i odrekne se tromesečne plate.

3467281014f4e4ef449b26324334595_orig.jpg
Svetski sindikat profesionalnih fudbalera (FIFAPro) saopštio je da Cesar Alberto Kastro Peres tri uzastopna meseca nije dobijao platu u klubu iz Nikozije, a prema pravilima Svetske fudbalske federacije (FIFA), u takvom slučaju igrač može na svoj zahtev da raskine ugovor sa klubom.
"Prošlog utorka moj advokat je klubu poslao pismo u kojem se traži isplata zaostalih plata. U četvrtak mi je rekao da nismo dobili odgovor, pa smo napisali novo, koje smo hteli da pošaljemo u UEFA. U petak sam ga potpisao u kancelariji svog advokata", rekao je Peres za grčki list "Gol".

FIFPro u saopštenju navodi da je Perez u nedelju planirao da se vrati avionom u Venecuelu, ali da je u petak napadnut.

"U petak uveče neko je pokucao na moja vrata. Nisam znao te ljude. Jedan je navukao kapuljaču i udario me u vrat. Naredili su mi da se odreknem novca koji mi se duguje, a kada sam odbio, udarili su me u lice posle čega sam pao. Pretili su da će me još više povrediti, a onda mi je jedan od njih prislonio pištolj na lice i rekao da će me ubiti".

Peres je dodao da je potpisao dva papira na kojima je bio grb Olimpijakosa iz Nikozije, a na kojima je bilo i mesto predviđeno za potpis predsednika kluba.

Kako se navodi na sajtu FIFPro, Peresu je naređeno da potpiše raskid ugovora i da se odrekne neisplaćenih zarada.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera na Kipru (PSAP) Spiros Neofitidis potvrdio je Peresovu izjavu i kazao da se video sa njim posle incidenta.

"Zvao me je oko jedenaest uveče. Bio je prestravljen. Video sam da mu je zub polomljen i da ima ranu na vratu", rekao je Neofitidis.
 
Top